Tämä turvallinen ”kyläluuta” laitettiin liikkelle Itä-Aureessa pidetyssä kylien turvallisuuspäivässä lauantaina 16.3.2013. Kyläluudan ideoi ja toteutti Seppo Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitoksesta. Kyläluudassa ovat kompaktissa paketissa kodin paloturvallisuuden kannalta välttämättömät apurit: sammutin, sammutuspeite ja palovaroitin.

kyläluuta Pohjois-Kurun kyläluuta. Kuva: OT

Jos kyläluuta tuodaan sinulle, vie se mahdollisimman pikaisesti eteenpäin seuraavalle tutullesi Pohjois-Kurun alueella. Luuta ei saisi lojua nurkissa kolmea päivää pidempään. Kirjoita luudan ohessa seuraavaan kirjaan nimesi, yhteystietosi ja mahdolliset terveisesi.

Kun heinäkuun loppu alkaa lähestyä, ole valpas. Palauta kyläluuta lisävarusteineen JussiMattiin (Itä-Aureentie 1060) viimeistään päivä ennen Kurun markkinoita, jotka pidetään la 20.7. Kurussa. Kyläluuta arvotaan kaikkien kirjaan kirjattujen talouksien kesken Kurun markkinoilla.

Kyläturvallisuuspäivän toteuttivat Pohjois-Kuru uuteen nousuun -hanke, Pirkanmaan pelastuslaitos (Kurun asema) ja vakuutusyhtiö LähiTapiola. Paikalla pistäytyi myös  Pirkanmaan poliisilaitoksen edustajia. Katso kuvia tilaisuudesta Taistelijan talo -palveluyhdistyksen Facebook-sivuilta.