Pohjois-Kurun kylät

Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Riuttanen, Kallionkylä

Tiedotteet

KOOP ARPONEN & FLUTE OF SHAME
Joulukonsertti
Su 4.12.2022, Klo 17

Aurejärven kirkossa (Itä-Aureentie 1020)
Ohjelmat 20 € (tilille: FI1551900520034710 (viite 1009))

Tervetuloa!

_____________________

KOOP ARPONEN & FLUTE OF SHAME
La 17.9.2022, Alkaen klo 16

JussiMatin baarissa (Itä-Aureentie 1060)
Sisäänpääsy 20 €

Tervetuloa!

UUSI KIRJA VUONNA TAMMIKUUSSA VUONNA 2022. Tilaukset sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com Hinta 25 euroa pehmeäkantisena. Postituskulut lisätään. Kirjassa 371 sivua.

Kansikuvassa kirjoittajat, joiden antamia valokuvia on tämän kirjan lisäksi julkaistu facebookissa Pohjois-Kurun kuvia.

KOTISEUTUMME POHJOIS-KURU 2021 -julkaisu saatiin painosta 22.12.2021,

julkaisussa on 56 sivua, sisältää yhdistyksen vuoden 2021 toimintakertomuksen lisäksi runsaasti historia-aiheisia kirjoituksia ja valokuvia sekä nykypäivästä että menneiltä ajoilta.

Yhdistyksen julkaisemaa Pohjois-Kurun kylien maisemakuvia sisältävää kuvaseinäkalenteria v. 2022 on vielä muutama kappale jäljellä.

Julkaisujen hinta 15 e, yhdistyksen jäseniltä 12 e, postituskulut lisätään, tilaukset sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230 Anne Kivimäki

TAISTELIJAN TALO-PALVELUYHDISTYS RY;N VUOSIKOKOUS 30.10.2021 KLO 15 JUSSIMATISSA

esillä sääntömääräiset ja muut esille tulevat asiat. Tervetuloa.

KUULUMISIA 3.10.2021

Taistelijan talo-palveluyhdistys pyrkii pitämään vuosikokouksensa lokakuun loppuun mennessä. Kyläyhdistys jatkaa toimintaansa pitäen edelleen tukikohtana toistaiseksi JussiMatin tilaa, vaikka JussiMatin kauppa onkin suljettu 30.9.2021 alkaen. JussiMatti on toistaiseksi avoinna la-su klo 10-14. Kirjaston sivupiste, yleisönetti, langaton verkko toimii aukioloaikoina kuten ennen.

Kotiseutupiiri kokoontuu Hennan vetämänä JussiMatissa syksyn aikana noin kerran kuussa, seuraava kerta on 14.10.klo 16

Myös lastenkerhot jatkuvat Marleenan vetämänä.

Joulukonsertti pidetään lauantai-iltana 11.12.2021 Aurejärven kirkossa: Koop Arponen &Flute of Shame , mukana Koopin lisäksi Dane Stefaniuk ja Paul Snaith. Konsertin jälkeen kyläyhdistyksen joulujuhla JussiMatissa.Tarkempia tietoja Anne Kivimäki 050 365 7230

IMG_9640

Yhdistyksen jokavuotinen julkaisu Pohjois-Kuru 2021 sekä kotiseutupiirin tarinakirja paikallishistoriasta pyritään julkaisemaan ennen joulua. Lisätietoja Anne Kivimäki 050 365 7230

5.9.2021 järjestettiin Aureen kirkossaDan Reedin kirjoittaman Reedin perhehistoriakirjan esittely, josta voit lukea allaolevasta linkistä ja katsoa videoita 2 kpl

Nyt Dan Reedin kirjan esittelytapahtuma myös youtubessa, kahdessa osassa:

Osa1 https://youtu.be/1s7VHq3UBsQ Osa 2https://youtu.be/Ji8x5foRTxo

Videot youtubeen ovat ladanneetJuuso and Otto Veikkola; isänsäJukka Veikkola videoi Itä-Aureen kirkossa tapahtuman 5.9.2021, kun Dan Reed esitteli uutta kirjaansa.

———————————————————–…………………………………………………………….

Terveisiä Pohjois-Kurusta 25.3.2021

Pohjois-Kurun kylien tarinoita – kotiseutukirjaa työstetään koko ajan, vaikkei Tampereen seudun työväenopiston kotiseutupiiri ole voinut vielä alkaa kevätkauden kokoontumis-rajoitusten takia. Tarkoitus on julkaista historiikki ennen joulua.

JussiMatissa sijaitsen Kurun kirjaston lainauspisteen kirjat on vaihdettu. Kirjoja on kaikenikäisille ja niitä voi lainata kaupan aukioloaikoina ma-pe 9-17, la 9-14 ja su 10-13.
JussiMatissa voit lukea yleisökoneelta verkossa kaikki sanoma- ja aikakauslehdet, jotka Kurun ja Ylöjärvenkin kirjastoissa eli koko valtakunnan lehdet.
JussiMatissa on myös yleisön nettipiste sekä kopiointi ja skannaus mahdollisuus. 

_______________________________________________________…………………………………………

Tiedotamme tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta sitä mukaa, kun tiedämme enemmän tulevan toiminnan mahdollisuuksista kotisivuilla.  

www.pohjoiskuru.fi sekä Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivulla. Pohjois-Kurun kylien ja Ylöjärven 
kirjastojen ilmoitustauluilla sekä KurunLehdessä, Ylöjärven Uutisissa, Aamulehden menovinkeissä ja paikallisradiossa. 

HANKKEITA
1. Apteekin palvelupiste JussiMattiin. Kyläkaupoista on tarkoitus kehittää monipalvelu-keskuksia harvaan asutulle maaseudulle. 
2. Polttoainejakelun kylmäasema Itä-Aureen keskustaan yhdistyksen, öljy-yhtiön ja maaseudun kehittämishankkeen yhteistyönä.
3. Pohjois-Kurun kotiseutuhistoriikin tuotantokustannuksiin osallistuminen ja Kotiseutumme Pohjois-Kuru vuosijulkaisujen tuottaminen edellisvuosien tapaan.
4. Itä-Aureen hautausmaan muistomerkkien säilyttämistaistelua jatketaan. Yhdistyksen aloitteesta kerättiin adressi joka luovutettiin Ylöjärven seurakunnalle. 
5. Riitijoki ja Vanha Joki ennallistetaan vesiensuojeluhankkeena.
6. Pohjois-Kurun kyliä esitteleviä videoita tuotetaan edelleen alueen esittelemiseksi.
7. Mato-ongintakilpailu ja kalastustapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen vapaa-ajan kalastajien kanssa.
8. Potkukelkkojen kokoontumisajot järjestetään talvikautena mahdollisuuksien mukaan.
9. Paikallishistoriapäiviä ja kotiseuturetkiä järjestetään FM Marjo Heikkilän vetämänä.
10. Itä-Aureen vesipiste yritetään saada pidetyksi jatkossakin avoinna kaikkien käytössä.
11. Yhdistys on mukana vielä tämän vuoden yhteiskunnallista yrittäjyyttä maaseudulla edistävässä ViSEnet-projektissa. Projektin puitteissa järjestetään keskiviikkona 14.4.2021 klo 13-14 avoin kansallinen kylien tapaaminen verkossa, aiheena vapaa-ajan asumisen kehittämisestä kylissä.
Vapaa-ajan asukkaat ja mökkeilijät muodostavat merkittävän osan usean kunnan ja kylän asukkaista. Samalla he muodostavat myös merkittävän voimavaran kylälle ja sen kehittämiselle. Mutta miten vapaa-ajan asukkaita saisi mukaan osallistumaan kylän toimintaan? Mitä asioita vapaa-ajan asumisen kehittämisessä kannattaa ottaa huomioon? Entä mistä ja miten vapaa-ajan asumisen kehittäminen kannattaa aloittaa? Pyydä osallistumislinkki tilaisuuteen sähköpostiosoitteesta katja.rinne-koski@helsinki.fi
12. Yhdistys tekee ehdotuksia tuen saamiseksi hankkeisiinsa mm. Kuru-neuvostolle ja Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnalle.
13. Luontoretki Helvetinkolulle järjestetään Tellervo ja Heinz Schraderien vetämänä.
14. AVOIMET KYLÄT-päivä lauantaina 12.6.2021 toteutetaan digitaalisena verkossa. Suomen kylät järjestää kaikille avoimen koulutuksen 25.3.2021 klo 18-19
Koulutukseen voivat osallistua kaikki kiinnostuneet maksutta. Asiasta enemmänwww.suomenkylat.fi
15. Kyläkirppissuunnistus järjestetään kesällä 2021 mahdollisuuksien mukaan. 
16. Vanhojen valokuvien keräys jatkuu Pohjois-Kurun kuvia -facebookiin.Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan JussiMatissa tai skannattuna sähköpostiosoitteessa taistelijantalo@gmail.com.
Facebook Pohjois-Kurun kuvia on julkinen ja avautuu myös niille, jotka eivät itse ole rekisteröityneet facebookiin. Älkää hävittäkö vanhoja valokuvianne. Vaikette itse tunnistaisi-kaan valokuvissa olevia henkilöitä ja paikkoja, joku toinen voi tunnistaa. 

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen hyväksi myytäviä tuotteita JussiMatissa:
T-paitoja Pohjois-Kurun logolla, myydään nyt alennuksella 10 euroa/kpl.
Suruadresseja hyvä valikoima. Kaikki adressikuvat Pohjois-Kurusta. Hinta 12 euroa/kpl, yhdistyksen jäsenet 10 euroa/kpl.
Postitilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230 Anne. (postimaksu lisätään hintaan).
Kirjoja euron kpl. Yhdistys on saanut suuren määrän luettuja kirjoja lahjoituksena. 

LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla kyläyhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10€, yritys/yhteisöjäsenmaksun 50€ tai ainaisjäsenmaksun 150€ yhdistyksen tilille Kurun Osuuspankki tilinro FI1551900520034710 VIITE 1009 tai JussiMatissa. 
Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen kannatusmaksun. Yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia. 
Jäsenmaksu on voimassa seuraavaan vuosikokoukseen. Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.

Yhteistyökumppaneita:
Kyläkauppa JussiMatti, Taksi Kivimäki, Yhteinen Aurejärvemme ry., Pirkan Kylät ry., Kantri ry., Ylöjärven kaupunki, Ylöjärven seurakunta, Kurun kappeliseurakunta, Seitsemisen kansallispuisto ja Iso-Mustajärven Urheilijat ry.

Kotisivu Pohjois-Kurun kylät www.pohjoiskuru.fi / Facebook ”Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.” / ”Pohjois-Kurun kuvia” facebook

Hyvää kevään jatkoa ja hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!
Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. Paula Kovanen vpj.


_______________________________


LAUANTAINA 14.11.2020 KLO 18 JUSSIMATISSA TARJOLLA PUUROA JA SEKAMETELISOPPAA MAHDOLLISESTI ELÄVÄN MUSIIKIN KERA.. YHDISTYKSEN HYVÄKSI PIDETÄÄN ARPAJAISET, JONKA PÄÄPALKINTONA ON KINKKU. MASKEJA PAIKAN PÄÄLLÄ SAATAVANA. TERVETULOA!

KOOP ARPONEN – ITÄ-AUREEN YSTÄVÄ

Koop Arponen olisi mielellään Dane Stefaniukin kanssa tullut pitkän tauon jälkeen pitämään tänä vuonna joulukonsertin Itä-Aureen kirkkoon.Koop ja Dane ovat monena vuonna pitäneet täällä sekä joulu-että kesäkonsertteja.  Koronarajoitukset kuitenkin tulivat tänä vuonna esteeksi koska Aurejärven kirkkoon voidaan ottaa vain 50 kuulijaa.
Onneksi satavuotista taivaltaan  juhliva Kihniö pystyi ottamaan joulukonsertin vastaan Kihniön kirkkoon. Koop Arponen ja trio konsertoivat Kihniön kirkossa perjantaina 20.11. klo 18.  Mukana konsertissa ovat Itä-Aureessa sukujuuret omaavat ammattimuusikot Juuso ja Otto Veikkola, jotka myös ovat usein konsertoineet Aurejärven kirkossa. Koop Arposen triossa ovat Dane Stefaniuk ja Olli Siikanen. Kihniön voidaan ottaa korona-aikana 150 kuulijaa ja maskit jaetaan paikan päällä  turvaväleistä ja käsihygienista huolehtien.
Ohjelmia myydään etukäteen Kihniön kirjastossa ( kirjasto@kihnio.fi) 10 euron hintaan. Kihniön kirkon osoite on Kuruntie 14, 39820 Kihniö.

Videoita Pohjois-Kurusta ja tapahtumista yhdistyksen youtube-kanavalla:

https://www.youtube.com/channel/UCgXQGMp41CM5G8L77j3TgCw

Syysterveisiä vuosikokouksesta

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:nvuosikokous pidettiin Kyläkauppa JussiMatissa (facebook kyläkauppa JussiMatti), Itä-Aureentie 1060 lauantaina 29.8.2020 klo 14.

Yhdistyksen hallituksen jäseniksi valittiin vuoden 2021 vuosikokoukseen asti:

Pj Kaija Kivimäki, vpj Paula Kovanen, jäseniksi Reino Anttila (vj Antero Marja-aho), Elina Riitijoki (vj Jouni Järvelä), Hannu Kovanen (vj Pauli Kovanen), Julia Riitijoki (vj Jouko Suonpää), Matti Järvenmäki (vj Pentti Kovanen). 

Asiantuntijajäseneksi hallitukseen valittiin Olavi Kiviniemi Parkanon Aureesta.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Kaarlo Karttila ja Sakari Niemelä, varalle Tarja Riskilä ja Jari Rautanen.

Yhdistyksen sihteeriksi kutsuttiin Anne Kivimäki.

Päätettiin henkilöjäsenmaksuksi 10€, yritys/yhdistysjäsenmaksuksi 50€ ja ainaisjäsenmaksuksi 150€. Yhdistyksen jäsenmaksun voi maksaa yhdistyksen tilille Kurun Osuuspankki, tilinro FI1551900520034710 VIITE 1009 tai JussiMatissa. 

Henkilö- ja yritys/yhdistysjäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Ainaisjäsenmaksu on pysyvä. Yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia.

Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin sekä tuet paikallisen yhdistyksen toimintaa.

Toimintasuunnitelma vuosille 2020-2021

1. Apteekin palvelupiste JussiMattiin, koska kyläkaupoista harvaan asutulla maaseudulla on tavoitteena kehittää maaseudun monipalvelukeskus.

2. Polttoainejakelun kylmäasema Itä-Aureen keskustaan yhdistyksen, öljy-yhtiön ja maaseudun kehittämishankkeen yhteistyönä.

3. Pohjois-Kurun kotiseutuhistoriikin tuotantokustannuksiin osallistuminen ja Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2020 vuosijulkaisun tuottaminen edellisvuosien tapaan.

4. Hautausmaan muistomerkkien säilyttämistaistelua jatketaan. Kutsutaan uusi kirkkoherra paikan päälle tutustumaan hankkeeseen.

5. Riitijoki ja Vanha Joki ennallistetaan vesiensuojeluhankkeena.

6. Pohjois-Kurun kyliä esitteleviä videoita tuotetaan edelleen alueen esittelemiseksi.

7. Mato-ongintakilpailu ja kalastustapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen vapaa-ajan kalastajajärjestön kanssa.

8. Potkukelkkojen kokoontumisajot järjestetään talvikautena Kaarlo Karttilan harkinnan mukaan.

9. Paikallishistoriapäiviä ja kotiseuturetkiä järjestetään FM Marjo Heikkilän vetämänä.

10. Kylän vesipiste yritetään saada pidetyksi jatkossakin avoinna kaikkien käytössä.

11. Kansainvälisessa Visenet-projektissa ollaan edelleen mukana maaseudun yhteiskunnallisen yrittäjyyden kehittämiseksi.

12. Yhdistys tekee ehdotuksia tuen saamiseksi hankkeisiinsa mm. Kuru-neuvostolle ja Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnalle.

13. Luontoretki Helvetinkolulle järjestetään kesällä 2021 Tellervo ja Heinz Schraderien vetämänä.

14. Avoimet kylät-tapahtumassa 2021. Frisbeegolf-haasteturnaus Itä-Aureen urheilukentällä: Yhteinen Aurejärvemme ry ja Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.

15. Kyläkirppissuunnistus järjestetään kesällä 2021, mikäli vapaaehtoisia löytyy.

16. Vanhojen valokuvien keräys jatkuu Pohjois-Kurun Kuvia -facebookiin.

17. Pohjois-Kurun kylien yhteinen puurojuhla JussiMatissa lauantaina 14.11.2020 klo 18. JussiMatti tarjoaa puuron, kiisselin ja torttukahvit. Elina Riitijoki soittaa ja laulattaa joululauluja. Yhdistyksen toiminnan tukemiseksi myydään arpoja.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. toimii Pohjois-Kurun kylien yhteisenä kyläyhdistyksenä. Kyliin kuuluvat Itä-Aure, Länsi-Aure, Riuttanen, Kalliokylä ja Luode. Yhdistys perustettiin vuonna 1995, pohjoiskurulaisten sotaveteraanien ja -invalidien toimesta. 

Vuodesta 2011 yhdistys on taas toiminut aktiivisesti kyläläisten ja kesäasukkaisen asioita ajaen.

Tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla www.pohjoiskuru.fi ja facebook-sivulla, Kurun Lehdessä, Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa ja kylien ilmoitustauluilla. 

Kiitos yhdistyksen jäsenmaksun maksaneille ja muutoin toimintaa tukeneille! 

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.

Paula Kovanen vpj.

Kutsu vuosikokoukseen 29.8.2020

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 29.8.2020 klo 14 JussiMatissa Itä-Aureentie 1060. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset ja muut esille tulevat asiat. Hallituksen kokous tuntia ennen samassa paikassa. 
Tervetuloa! 

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen kuulumisia kesän alussa 6.6.2020:

Vuoden 2020 korona-poikkeusolot ovat vaikuttaneet yhdistyksemmekin toimintaan. Koska epävarmuus tulevaisuudesta jatkuu, yhdistys ei ole näillä näkymin suunnittelemassa kesän aikana isoja tapahtumia.

Tulevista tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla www.pohjoiskuru.fi ja facebookissa Taistelijan Talo-Palveluyhdistys sekä paikallislehdissä ja muissa tiedotusvälineissä.

Valtakunnallinen Avoimet kylät-tapahtuma 13.6. https://avoimetkylat.fi/

toteutetaan verkossa myös Pohjois-Kurussa. Verkkotapahtumassa on mukana satoja kyliä (#kylille). Esittelemme Pohjois-Kurua omalla esittelyvideollamme ja talvea Aurejärven retkiluisteluvideolla..Olemme mukana Ruralia-instituutin vetämässä Visenet-projektissa, jossa kehitetään maaseudun yhteiskunnallista yrittäjyyttä. Pohjois-Kurun esittelyvideo tehtiin alueemme esittelyksi Visenet-projektin muille yhteistyökumppaneille mm. Saksassa, Skotlannissa, Virossa, Romaniassa sekä kotimaassa. Lue lisää Visenetistä https://www.helsinki.fi/fi/ruralia-instituutti/yhteiskunnallista-yrittajyytta-kehittamassa-maaseudulla-oppimateriaalia-vertaisoppimista-ja-verkostoja-visenet

Pohjois-Kurun esittelyvideo

Aurejärven retkiluisteluvideo

* 4.7. suunniteltu luontoretki Helvetinkolulle yritetään järjestää myöhemmin kesällä. Ajankohta riippuu siitä, milloin retken vetäjät Tellervo ja Heinz Schrader pääsevät Saksasta Suomeen.

* 1.8. suunnitellusta historiapäivästä JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060 tiedotetaan myöhemmin.

* Yhdistyksen vuosikokouksen ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

* Maisemanhoitotalkoista; ainakin uimarantaa ja urheilukentän frisbeegolfrataa siistitään. Yhdistyksen frisbeekiekkoja saa lainaksi JussiMatista. Frisbeegolfrata sijaisee entisen Itä-Aureen koulun urheilukentällä, Junkkarinpolun päässä ja on avoin kaikille pelaajille.

* Nuorisoleaderin tuella yhdistyksemme järjestämä Sanataidekerho alkaa 8.6. maanantaisin ja torstaisin klo 10-10.45 JussiMatissa Henna Nurmelan ohjauksessa. Poikkeuksena to 11.6. kerho on siirretty perjantaille 12.6. Kerho on suunnattu alle kouluikäisille, mutta on avoin kaikille. Muilla paikkakunnilla asuvien lapset ovat myös tervetulleita kerhoon.

* Valokuvien keräys jatkuu. Niitä julkaistaan facebookissa nimeltä Pohjois-Kurun kuvia. Kuvia voi tuoda skannattavaksi JussiMattiin tai lähettää sähköpostina

taistelijantalo@gmail.com

* Yhdistyksemme on saanut kaksi nuorta valokuvaajaa kesätyöntekijöiksi Pohjois-Kurun kuva-ja videopankin kokoamista varten. He työskentelevät heinäkuun viimeisellä ja elokuun ensimmäisellä viikolla.

Toimittakaa yhdistykselle viestiä tärkeinä pitämistänne kuvauskohteista, ihmisistä, rakennuksista, maisemista jne.

* Tampereen seudun työväenopiston Pohjois-Kurun kotiseutupiiri jatkuu JussiMatissa syksyllä Henna Nurmelan vetämänä. Myös kesän aikana kerätään muisteloita ja tarinoita valokuvineen myöhemmin ilmestyvää kotiseutukirjaa varten.

Yhdistyksen toimintaa ja taloutta voi tukea ostamalla JussiMatista yhdistyksen T-paitoja, adresseja, postikortteja ja kirppiskirjoja. Voit maksaa yhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10€, yritys/yhdistysjäsenmaksun 50€, ainaisjäsenmaksun 150€ tai voit antaa suoran lahjoituksen.

Yhdistyksen tilinumero on Kurun Osuuspankki FI1551900520034710

Kiitos tähän mennessä suoritetuista jäsenmaksuista sekä muista tukitoimista.

Yhdistyksen tuotteita voi tilata myös postitse, osoitteesta

taistelijantalo@gmail.com. Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2019-julkaisu luettavissa verkossa. Paperijulkaisua saatavana JussiMatista. Hinta 15€, yhdistyksen jäsenille 12€

Jos haluatte olla mukana yhdistyksen toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa, tulkaa rohkeasti mukaan. Lisätietoja Paula Kovaselta puh. 0400847678 tai sähköpostilla

taistelijantalo@gmail.com

Jos et halua tiedotteitamme jatkossa, laita viestiä taistelijantalo@gmail.com

Hyvää kesää!

Kaija Kivimäki puheenjohtaja, 

kaija.kivimaki@gmail.com 

puh 0405370290

Paula Kovanen varapuheenjohtaja

Anne-Maija Kivimäki sihteeriLiitealueEsikatsele YouTube-video Northern KuruNorthern KuruEsikatsele YouTube-video Aurejärven huippujäätAurejärven huippujäät

      
——————————————————————————–

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tiedote joulukuussa 2019

TAPAHTUMIA 2020

* Potkukelkkojen kokoontumisajot lauantaina 7.3.2020  Pohjois-Kurun kylistä yhteiseen illanviettoon JussiMattiin. Kylistä lähdetään kelkkaileen noin klo 18.
Potkukelkkatapahtuma on kyläläisten organisoima vapaamuotoinen talvitapahtuma täyden kuun aikaan,
säävarauksella.
* Kotiseututarinoiden opintopiiri jatkuu kevätlukukaudella maanantaisin.
* Leikkikerho alle kouluikäisille jatkuu kevätlukukaudella keskiviikkoisin. Molempien kurssien vetäjänä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Nurmela. Kurssit järjestää Taistelijan talo-
palveluyhdistys yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.Kurssien pitopaikka on JussiMatti, Itä-Aureentie 1060, Itä-Aure.

* Vanhojen valokuvien keräys jatkuu. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri
kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan
JussiMatissa tai skannattuna sähköpostiosoitteessa taistelijantalo@gmail.com.

* Maisemanhoitotalkoita 

Seuraa Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivua Taistelijan talo-palveluyhdistys sekä kotisivuja http://www.pohjoiskuru.fi
Tapahtumista ilmoitetaan myös Kurun Lehdessä, Ylä-Satakunnassa  ja Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa-.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. on
Pohjois-Kurun kylien (Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Kallionkylä ja Riuttanen) yhteinen kyläyhdistys . Eri alojen asiantuntemusta ja talkooapua tarvitaan, pitääksemme kylät elinvoimaisina erilaisia tapahtumia järjestäen.
Tulkaa mukaan toimintaan, kehitellään yhdessä miten saamme kylien ja kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden yhteistoiminnasta uutta virtaa Pohjois-Kuruun. Ilmoita  yhdistykselle ( taistelijantalo@gmail.com)  sähköpostiosoitteesi, jos haluat saada yhdistyksen tiedotteita sähköpostiisi.
LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla Pohjois-Kurun yhteisen kyläyhdistyksen ainaisjäsenmaksun 150€, henkilöjäsenmaksun 10€ tai
yritys/yhteisöjäsenmaksun 50€. VIITTEELLÄ 1009 yhdistyksen tilille FI1551900520034710 Kurun Osuuspankki. Voit maksaa jäsenmaksun myös JussiMatissa Itä-Aureentie 1060, Itä-Aure. Kyläkauppa K-JussiMatti

Jäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen muun kannatusmaksun.
Jäsenenä tuot paikallisyhdistyksen toimintaa ja saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.
Kiitos kaikille yhdistyksen toiminnassa mukana olleille ja yhdistystä tukeneille.
Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. Kaija Kivimäki pj.
Paula Kovanen vpj.
Anne-Maija Kivimäki sihteeri, puh. 0503657230
Yhdistyksen sähköpostiosoite taistelijantalo@gmail.com

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin K-JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060, (facebook kyläkauppa JussiMatti) perjantaina 7. kesäkuuta 2019.

Vuosikokous valitsi vuoden 2020 vuosikokoukseen asti seuraavat toimihenkilöt: Yhdistyksen hallituksen puheejohtajaksi valittiin Kaija Kivimäki, varapuheenjohtajaksi Paula Kovanen, sihteeriksi Anne-Maija Kivimäki. Hallituksen jäseniksi Reino Anttila j (vj Antero Marja-aho), Elina Riitijoki j (vj Jouni Järvelä), Hannu Kovanen j (vj Pauli Kovanen), Julia Riitijoki j (vj Jouko Suonpää), Matti Järvenmäki j (vj Pentti Kovanen). Myös varajäsenet osallistuvat hallituksen kokouksiin. Vuoden 2019 toiminnantarkastajiksi valittiin Kaarlo Karttila ja Sakari Niemelä sekä varalle Tarja Riskilä ja Jari Rautanen.

Päätettiin henkilöjäsenmaksuksi 10€, yritys/yhdistysjäsenmaksuksi 50€ ja ainaisjäsenmaksuksi 150€. Yhdistyksen jäsenmaksun voi maksaa yhdistyksen tilille Kurun Osuuspankki, tilinro FI1551900520034710 VIITE 1009 tai K-JussiMatissa. Henkilö- ja yritys/yhdistysjäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Ainaisjäsenmaksu on pysyvä. Yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia. Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin sekä tuet paikallisen yhdistyksen toimintaa.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. toimii Pohjois-Kurun kylien yhteisenä kyläyhdistyksenä. Pohjois-Kuru sijaitsee Ylä-Pirkanmaalla, vanhassa Kurun kunnassa, nykyisen Ylöjärven kaupungin alueella. Kyliin kuuluvat Itä-Aure, Länsi-Aure, Riuttanen, Kalliokylä ja Luode.

Pohjoiskurulaiset sotaveteraanit ja -invalidit perustivat yhdistyksen vuonna 1995. Vuodesta 2011 yhdistys on taas toiminut aktiivisesti kyläläisten ja kesäasukkaisen asioita ajaen.

Yhdistys järjestää erilaisia talkootempauksia ja kulttuuritapahtumia kylien alueella ja matkoja kulttuuritapahtumiin.

Yhdistys osallistuu Pirkan Kylät ry:n www.pirkankylat.fi sekä Kantri ry:n www.kantriry.fi tilaisuuksiin. Yhdistys on jäsenenä Pirkan Kylät ry:ssä, Kantri ry:ssä ja Vihreä sydän ry:ssä.

Yhdistys ylläpitää sivua www.pohjoiskuru.fi sekä facebook-sivua Taistelijan talo-palveluyhdistys.

Yhdistys kerää arkistoon valokuvia kylistä ja tapahtumista kylillä tallentamalla niitä Pohjois-Kurun kuvia facebookiin. Kuvia voi toimittaa skannattuna taistelijantalo@gmail.com tai K-JussiMattiin.

Tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla www.pohjoiskuru.fi ja facebook-sivulla, Kurun Lehdessä, Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa ja kylien ilmoitustauluilla.

******************************************************************************************************

Kiitos jos olet jo maksanut vuoden 2019 jäsenmaksun.

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

Aurinkoista kesää! Paula Kovanen vpj.

_______________________________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ALLEKIRJOITA ADRESSI POLTTOAINEJAKELUN KYLMÄASEMAN SAAMISEKSI POHJOIS-KURUUN

Pohjois-Kurun kyläkokouksessa 20.4.2019  päätettiin perustaa nettiadressi polttoainejakelun kylmäasemann saamiseksi Pohjois-Kuruun. Voit allekirjoittaa adressin tässä linkissä: https://www.adressit.com/polttoainejakelun_kylma-asema_saatavapohjois-kuruun

Kiitos! Voit jakaa Taistelijan talo-palveluyhdistyksen perustamaa adressia.

Pohjois-Kurun kyläkokouksen kuulumisia, lue linkistä:

https://pohjoiskuru.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=2419&action=edit

YLEINEN, KAIKILLE AVOIN POHJOIS-KYLÄKOKOUS LAUANTAINA 20.4.2019 klo 16 JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060,  kaikki tervetulleita, kahvitarjoilu.  TERVETULOA! 

KESÄTAPAHTUMIA 2019

* Lauantai 8.6. klo 10-15 valtakunnallinen Avoimet Kylät -tapahtuma. Kaikille avoin frisbeegolfturnaus Itä-Aureen urheilukentällä. Kesätori JussiMatin pihapiirissä ym.tapahtumaa.

* Lauantai 29.6. klo 10 alkaen Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus. Suunnistuskartat ja tiedottaminen Taistelijan talo-palveluyhdistys. Ilmoittautumiset yhteyshenkilö Tarja Riskilä, Luode, puhelin 0405855843 tai ttriskila@gmail.com.

* Sunnuntai 30.6. luontoretki Alkkianvuorelle Parkanon Karviaan. Luontoretken oppaina toimivat tuttuun tapaan Tellervo ja Heinz Schrader. Ilmoittautumiset Maire Konttinen maire.konttinen@gmail.com tai puhelin 0504644793, mielellään tekstiviestinä.

* Sunnuntai 14.7. klo 16 kirkkokonsertti Aurejärven kirkossa, Itä-Aureentie 1020. Muusikko Lauri Schreck, kantele, kitara ja laulu.

* Lauantai 3.8. Paikallishistoriapäivä JussiMatissa. Vetäjänä FM Marjo Heikkilä (o.s. Mäkinen). Ilmoittautumiset taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230.

* Maisemanhoitotalkoita

* Vanhojen valokuvien keräys jatkuu. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan JussiMatissa tai skannatuna taistelijantalo@gmail.com sähköpostiosoitteessa.

Yhdistyksen teettämissä postikorteissa ja adresseissa uudet kuvat.

T-paitoja ja lippalakkeja uusissa väreissä saatavissa kevään aikana.

Tuotteet tilattavissa taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230 tai nouda JussiMatista.

Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin sekä

tuet paikallisyhdistyksen toimintaa.

Tapahtumista tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla www.pohjoiskuru.fi ja facebook-sivulla, Kurun Lehdessä, Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa ja kylien ilmoitustauluilla.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n Vuosijäsenmaksu 10€/henkilö, ainaisjäsenmaksu 150€, yritys/yhteisöjäsenmaksu 50€.

Kurun Osuuspankki tilinro FI1551900520034710 VIITE 1009. Jäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Yhdistys ottaa myös lahjoituksia vastaan.

Ajankohtaista hautausmaa-adressista:

Huom! Yleisön pyynnöstä on 28.1.2019  avattu  uudelleen Adressi Aurejärven hautausmaan vanhojen hautapaikkojen ja muistomerkkien säilyttämisestä, jos et ole vielä allekirjoittanut, niin voit allekirjoittaa avaamalla tämän linkin  https://www.adressit.com/aurejarven_kirkon_vanhat_hautapaikat_sailytettava

Jouluterveiset Pohjois-Kurusta!
Taistelijan talo-palveluyhdistys ry kiittää kuluneesta vuodesta Teitä jäseniä, yhteistyökumppaneita, tilaisuuksiin ja talkoisiin osallistuneita, kaikkia, jotka tavalla tai toisella olette tukeneet yhdistystä sen toiminnassa.
Uudet julkaisut:
Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2018 -julkaisu, hinta 18 € (yhdistyksen jäsenille 15€).
Kuvakalentereita vuodelle 2019 on vielä jäljellä, hinta 15€, yhdistyksen jäsenille 12€. Yhdistyksellä on myös uusia maisema-ja onnittelupostikortteja, hinta 1€/kpl.
Yhdistyksen julkaisuja ja painotuotteita voi ostaa JussiMatista, Itä-Aureentie 1060 tai tilaamalla taistelijantalo@gmail.com tilauksiin lisätään postimaksu.

Adressi Aurejärven hautausmaan vanhojen hautapaikkojen ja muistomerkkien säilyttämisestä: Jos haluat allekirjoittaa verkossa Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuustolle toimitettavan adressin, Aurejärven kirkon vanhat hautapaikat säilytettävä, tässä linkki: https://www.adressit.com/aurejarven_kirkon_vanhat_hautapaikat_sailytettava

Paperiadressin voi allekirjoittaa JussiMatissa tai Kurun kirjastossa.
Jos koet asian tärkeäksi, ole hyvä ja jaa em. adressilinkkiä sähköpostilla tai facebookissa tai muulla tavalla. Adressin voi allekirjoittaa 13.1.2019 asti.

Tervetuloa yhdistyksen tapahtumiin vuonna 2019:
La 16.2. Potkukelkkojen kokoontumisajot. Säävaraus
Vapputapahtuma 1.5. koko perheelle. Pohjois-Kurun värityskirjan julkistaminen.
La 8.6. Valtakunnallisena Avoimet kylät -päivänä frisbeegolturnaus Itä-Aureen urheilukentällä, kisäisäntänä Pentti Kovanen. Kesätori JussiMatin pihapiirissä.
La 29.6. Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus
Luontoretki Parkanon Alkkiavuorelle kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa,
Su 14.7. klo 16 Lauri Schreckin kirkkokonsertti Aurejärven kirkossa, kantele, kitara ja laulu
La 3.8. Paikallishistoriapäivä JussiMatissa, vetäjänä FM Marjo Heikkilä                                   ( o.s.Mäkinen)
Maisemanhoitotalkoita kevään ja kesän aikana.
Lisätietoja kaikista tapahtumista yhteystietoineen kotisivuilta pohjoiskuru.fi ja yhdistyksen facebookista Taistelijan talo-palveluyhdistys.
Vanhojen valokuvien keräys jatkuu yhdistyksen kuva-arkistoon, facebook Pohjois-Kurun kuvia. Valokuvat voi toimittaa sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com tai JussiMattiin.
Maksamalla vuosijäsenmaksun tai haluamanne suuruisen kannatusmaksun tuette paikallisyhdistyksen toimintaa.
Pankkiyhteys Kurun Osuuspankki Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tili FI1551900520034710 VIITE 1009. Henkilöjäsenmaksu 10€, yhdistys/yritys/ yhteisöjäsenmaksu 50€, ainaisjäsenmaksu 150€.
Kiitos kannatuksesta!

Hyvää joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta 2019!
Yhdistyksen hallituksen puolesta
Puheenjohtaja Kaija Kivimäki
Varapuheenjohtaja Paula Kovanen
Yhdistyksen sihteeri Anne-Maija Kivimäki

Kyläyhdistyksemme vuosijulkaisu Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2018 ( 60 sivua) tulee myyntiin JussiMattiin joulunalusviikolla. Hinta 18€, yhdistyksen jäseniltä 15€. Postilähetyskulut lisätään.Postitilaukset ja varaukset sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com
Kiitos kirjoittajille, kuvien luovuttajille ja Julia Riitijoelle graafisesta suunnittelusta ja taitosta.

31.10.2018 Yhdistyksen syystiedote ja tietoa tapahtumista Pohjois-Kurussa

Uutena tuotteena yhdistyksen teettämä kuvallinen Vuosikalenteri 2019, joulukortti ja maisemapostikortit

Myynnissä Pohjois-Kurun kuvakalenteri nimi- ja liputuspäivineen vuodelle 2019. Hinta 15€, yhdistyksen jäsenille 12€. Yhdistys on tuottanut 8 erilaista postikorttia. Myydään euron kpl yhdistyksen hyväksi. Joulukortin kuvassa Aurejärven kirkon kynttiläkruunu, muissa korteissa kuvia mm. Tuomarinojasta, Puntaskoskesta, Kivijärvestä ja Aurejärvestä. Valokuvat on saatu Elina, Julia ja Helena Riitijoelta. Kalenterin ja postikorttien graafinen suunnittelu Julia Riitijoen. Kalentereita ja kortteja myydään JussiMatissa Itä-Aureentie 1060. Postitilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230 Anne-Maija.
Kotiseutujulkaisu Pohjois-Kuru 2018 ilmestyy ennen joulua ja siitä tiedotetaan uudessa tiedotteessa joulun alla. Sitä voi tilata yhdistykseltä etukäteen taistelijantalo@gmail.com.

Lauantai 8.12.2018 klo 16 Joulukonsertti Aurejärven kirkossa, Itä-Aureentie 1020, 34550 Itä-Aure. Joulukonsertin ohjelmasta vastaavat muusikot Otto Veikkola ja Juuso Veikkola. Syksyn ajan JussiMatissa harjoitelleet muskarilaiset esiintyvät konsertissa Otto Veikkolan johdolla. Joulukonserttiin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita konsertin jälkeen yhdistyksen joulukahville JussiMattiin.
TAPAHTUMIA 2019

* Potkukelkkojen kokoontumisajot la 16.2.2018 Pohjois-Kurun kylistä yhteiseen illanviettoon JussiMattiin. Lisätietoja tapahtuman ideoijalta Kaarlo Karttilalta puhelin 0400285994. Potkukelkkatapahtuma on kyläläisten organisoima vapaamuotoinen talvitapahtuma täyden kuun aikaan, säävarauksella.

* Lauantai 8.6. klo 10-17 valtakunnallinen Avoimet Kylät -tapahtuma. Kaikille avoin frisbeegolfturnaus Itä-Aureen urheilukentällä. Kesätori JussiMatin pihapiirissä ym. tapahtumaa.
* Lauantai 29.6. klo 10-17 Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus. Suunnistuskartat ja tiedottaminen Taistelijan talo-palveluyhdistys. Ilmoittautumiset ja lisätietoja yhteyshenkilö Tarja Riskilä, Luode, puhelin 0405855843 tai ttriskila@gmail.com.
* Luontoretki Alkkianvuorelle Parkanoon kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa. Luontoretken oppaina toimivat tuttuun tapaan Tellervo ja Heinz Schrader. Retkestä enemmän infoa ennen joulua ilmestyvässä Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2018 -julkaisussa. Ilmoittautumiset Maire Konttinen maire.konttinen@gmail.com tai puh. 0504644793, mielellään tekstiviestinä.
* Lauantai 3.8. Paikallishistoriapäivä JussiMatissa. Vetäjänä FM Marjo Heikkilä (o.s. Mäkinen). Ilmoittautumiset taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230.
* Maisemanhoitotalkoita
* Vanhojen valokuvien keräys jatkuu. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan JussiMatissa tai skannatuna sähköpostiosoitteessa taistelijantalo@gmail.com.Seuraa Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivua Taistelijan talo-palveluyhdistys sekä kotisivuja http://www.pohjoiskuru.fi Kurun Lehteä tai Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenteria.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. on Pohjois-Kurun kylien (Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Kallionkylä ja Riuttanen) yhteinen kyläyhdistys joka hakee rahoitusta eri lähteistä toiminnan tukemiseen. Resurssien mukaan kehitellään erilaisia projekteja kylien kehittämiseksi ja yhteistoiminnan koordinoimiseksi. Eri alojen asiantuntemusta ja talkooapua tarvitaan,koska kylien hyvinvoinnin kehittäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Tulkaa mukaan toimintaan, kehitellään yhdessä miten saamme kylien ja kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden yhteistoiminnasta uutta virtaa Pohjois-Kuruun.
LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla Pohjois-Kurun yhteisen kyläyhdistyksen ainaisjäsenmaksun 150€, hlöjäsenmaksun 10€ tai yritys/yhteisöjäsenmaksun 50€. VIITTEELLÄ 1009 yhdistyksen tilille FI1551900520034710 Kurun Osuuspankki tai JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060, Itä-Aure.
Jäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen muun kannatusmaksun.
Jäsenenä tuot paikallisyhdistyksen toimintaa ja saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.

Hyvää pyhäinpäivää!
Paula Kovanen
Nähdään tapahtumissa!

Uutta vuodelle 2019

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen hyväksi myytävä A3-kokoinen kuvakalenteri nimi-ja liputuspäivineen on kirjapainossa. Hinta 12€ yhdistyksen jäsenille, muille 15€. Varaa omasi JussiMatista tai sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com tai Annelta puh. 050 365 7230. Yhdistykseltä on tulossa myös uusi joulukortti ja pohjoiskurulaisista maisemista postikortteja. Jouluksi ilmestyy tänäkin vuonna kotiseutujulkaisu, Pohjois-Kuru 2018.

Pohjois-Kurun kyläkokous pe 17.8.2018 klo 18 JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060

Tilaisuudessa on mahdollisuus kertoa Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnalle Pohjois-Kurun asioista ja antaa sille evästyksiä. Neuvottelukunta pitää oman kokouksensa lauantaina 18.8.2018 Seitsemisen kansallispuistossa Kirkas-Soljosella.

Kyläkokoukseen perjantaina 17.8.2018 JussiMattiin kutsutaan paikan päälle Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnan jäsenet. Marjatta Sormunen-Mettälällä Kivijärven rannalta on ilmoittanut tulevansa paikalle kyläkokoukseen. Kaikkiaan neuvottelukunnassa on kolme pohjoiskurulaista vapaa-ajan asukasta. Kyläkokoukseen kutsutaan myös Ylöjärven kaupungin Kuru-neuvoston varapuheenjohtaja, itä-aurelainen Tapio Saarijoki, joka on myös Kurun kappeliseurakunnan kappelineuvoston jäsen.

Kyläkokouksessa käsitellään kuluneen vuoden ja tulevaisuuden toimintaa.

Lisäksi keskustellaan mm. Aurejärven hautausmaan tilanteesta ja suojeluesityksestä, koska seurakunnalta saadun tieton mukaan ” Itä- Aureen hautausmaan haudoista yli puolella hallinta- aika on päättynyt ja haudoissa ei ole nimettyä haltijaa. Ensi vuonna kaikille Kurun hautausmailla oleville haudoille, joista on hallinta-aika päättynyt, tulee ilmoituskyltti hallinta-ajan päättymisestä. Omaisilla on mahdollisuus lunastaa haudat uudelleen, jos seurakunta ei ole jo aiemmin luovuttanut sitä jollekin muulle suvulle.”

Muskarista

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. on anomuksesta saanut nuorisoleader-avustusta lasten muskariin, joka alkaa keskiviikkona 22.8. 2018 klo 11 JussiMatissa. Lasten muskari jatkuu syyslukukauden ajan kerran viikossa muusikko Otto Veikkolan vetämänä. Ilmoittautumiset taistelijantalo@gmail.com
Lisätietoja Otto Veikkolalta puh.0405396589

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen hallituksen kokous pidetään perjantaina 17.8.2018 klo 17 JussiMatissa. ’

———————————————————————————————————-

Poimintoja Ikaalisten reitti-hankkeen tiedotuksista:

Yhteistyöllä vesistöt kuntoon Ikaalisten reitillä

Lue asiasta alla olevasta linkistä aukeavassa tiedotuslehdessä, jota jaossa 13.8.2018 alkaen myös JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060. Käy noutamassa lehti ja vie naapureillesikin.

https://ikaalistenreitti.files.wordpress.com/2018/06/yhteistyolla_vesistot_kuntoon_ikaalisten_reitilla_tiedotuslehti-2018_valmis.pdf

Tiesitkö, että asut Ikaalisten vesistöreitin alueella? Sitä on luonnehdittu Pirkanmaaksi pienoiskoossa. Alueella on lukuisia kauniita järviä kymmenen kunnan alueella: Hämeenkyrössä, Jämijärvellä, Ikaalisissa, Parkanossa, Kihniössä, Kankaanpäässä, Karvialla, Virroilla, Ylöjärvellä ja Nokialla.

Ikaalisten vesistöreitin alueella on noin 20 000 kotitaloutta, ja sen valuma-alueen pinta-ala on noin 3 200 km2. Pinta-alasta 8,6 % on järviä, yli puolet on metsän pei- tossa ja peltoa on 12 %. Alueella harjoite- taan maataloutta, turvetuotantoa ja met- sätaloutta. Ikaalisten vesistöreitin alue kuuluu Kokemäenjoen vesistöalueeseen.

Sinä voit vaikuttaa!

Millainen Ikaalisten reitti -hankkeessa perustettavan kumppanuuteen ja yhteistyöhön pohjautuvan vesienhoito-organisaation ”Ikaalisten reitin vesistöryhmän” tulisi olla?

Vastaa kyselyyn hankkeen nettisivuilla: www.ikaalistenreitti.com/kysely                          https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1520015&SID=e57c1886-aae8-4ae1-af60-76b0d4fa5609&dy=1182604553

Tiedote 30.5.2018/ Suunnitteilla heinäkuussa v.2019   kylien yhteinen retki Norjaan, mm. Auren kuntaan                      

Suunnitteilla noin viikon RETKI NORJAAN, mm. AUREN kuntaan heinäkuussa 2019.
Parkanon Aureen kyläseuran kokouksessa lähti liikkeelle idea kylien yhteisestä retkestä Keski-Norjaan, jossa tutustuttaisiin mm. Aure-nimiseen kuntaan, joka sijaitsee Trondheimistä lounaaseen.
Lähtö Parkanosta Vaasa-Uumaja reittiä ja paluu Tukholma-Turku reittiä, oltaisiin 2 hotelliyötä Ruotsissa, 3 yötä Norjassa, yksi yö laivalla, Keski-Norjan retki maksaisi osallistujamäärästä (30-40) ja valinnoista riippuen noin 800-900 €/hlö puolihoidolla.
-Nyt selvitellään, onko Aureiden kyläläisillä ja muillakin pohjoiskurulaisilla kiinnostusta lähteä matkaan. Ilmoitelkaa kiinnostuksestanne Olavi Kiviniemelle, jolle Aure Norjassa on entuudestaan tuttu paikka. Olavi on suunnitellut matkaohjelmaa ja toimii myös matkanjohtajana, yhteystiedot olav.stone@gmail.com, puh. 0400 616942
Trondheimistä kuvia ja infoa linkissä http://visittrondheim.no

———————————————————————————————————-

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen sähköpostitiedote nro2/2018 ( toimitettu tiedotuslistalle e-osoitteensa antaneille:

Terveisiä Pohjois-Kurusta 17.4.2018

* Lauantai 5. toukokuuta klo 15 Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n VUOSIKOKOUS K-JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060. Tervetuloa.

Lauantai 9.6.2018 klo 10-14 Avoimet kylät-päivänä ja Ylöjärven Vihreällä viikolla kesätori K- JussiMatin pihapiirissä Itä-Aureentie 1060. Torilla myydään Taistelijan talo- palveluyhdistyksen tuotteita, käsityöläisten tuotteita, kirjakirppis sekä arpoja. Paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa. Frisbeegolfturnaus Pohjois-Kurun urheilukentällä klo 11-13. Frisbeegolfturnauksen saavat osallistua paikallisten asukkaiden lisäksi kesäasukkaat ja alueella toimivat yhdistykset. Kisaillaan myös eri kylien välillä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset kesätorille sekä frisbeegolfturnaukseen 6.6.2018 mennessä. Sähköpostiosoite taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puh. 0503657230.

* Lauantai 30. kesäkuuta klo 10-15 Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus. Yhteyshenkilö Tarja Riskilä puh. 0405855843 tai ttriskila@gmail.com. Suunnistuskartat ja tiedottamisen hoitaa Taistelijan talo-palveluyhdistys.Aurejärven kirkko avoinna klo 10-17.

* Lauantai 7. heinäkuuta Luontoretki Kirkas-Soljasen keittokatokselle Seitsemisen kansallispuistoon. Lähtö klo 10 K-JussiMatin pihalta yhteiskuljetuksella Koveron tilalle ja paluukuljetus retken päätyttyä noin klo 15 Kirkas-Soljosen keittokatokselta. Retken alussa tutustumme Koveron perinnetilaan. Patikoiden matka jatkuu Multiharjun aarnimetsän kautta Jokiristin nuotiopaikalle, jossa pidämme levähdystuokion, matkaa kertyy vajaat viisi kilometriä. Matka jatkuu Seitsemisjoen myllyn kautta Kirkas-Soljosen keittokatokselle jolloin matkaa on kertynyt 8,3 kilometriä. Perillä vietämme iltapäivän kahvia juoden ja makkaraa paistaen. Edellisvuosien tapaan oppaina toimivat Tellervo ja Heinz Schrader.Lisätietoja ja ilmoittautumiset retkelle Maire Konttinen. Tekstiviestinä puh.0504644793 tai sähköpostilla maire.konttinen@gmail.com.

* Lauantai 7. heinäkuuta klo 19 Korpi soi – musiikkitapahtuma K-JussiMatin pihalla. Esiintyjinä mm. Itä-Aure kollektiivi, Julia Riitijoki, Elina Riitijoki ja Samu Joutsi sekä Viihdeorkesteri Kaksinkertaiset.

* Lauantai 28. heinäkuuta Paikallishistoriapäivä JussiMatissa. Aiheena Aurejärvi. Vetäjänä FM Marjo Heikkilä (o.s. Mäkinen). Ilmoittautumiset taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puh. 0503657230.

* Maisemanhoitotalkoita, ajankohdista ilmoitellaan erikseen.

* Vanhojen valokuvien keräys jatkuu. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan K-JussiMatissa tai skannatuna taistelijantalo@gmail.com sähköpostiosoitteessa.
TERVETULOA! TERVETULOA! TERVETULOA!
Tapahtumista tiedotetaan Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebooksivulla, http://www.pohjoiskuru.fi , K-JussiMatissa, Kurun Lehdessä ja Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa.
Yhdistyksen teettämiä julkaisuja, t-paitoja, lippiksiä, adresseja  saatavana K-JussiMatista, tilaamalla taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. on vuonna 1996 perustettu yhdistys Pohjois-Kurun kylien(Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Kallionkylä ja Riuttanen) yhteiseksi kyläyhdistykseksi.Yhdistys hakee rahoitusta eri lähteistä toimintansa tukemiseen. Resurssien mukaan kehitellään erilaisia projekteja kylien kehittämiseksi ja yhteistoiminnan koordinoimiseksi. Eri alojen asiantuntemusta ja talkooapua tarvitaan, koska kylien hyvinvoinnin kehittäminen on meidän kaikkien yhteinen asia.
Tervetuloa mukaan toimintaan, kehitellään yhdessä miten saamme kylien ja kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden yhteistoiminnasta uutta virtaa Pohjois-Kuruun.

LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla Pohjois-Kurun yhteisen kyläyhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10,- euroa, yritys/yhteisöjäsenmaksun 50,- euroa tai ainaisjäsenmaksun 150,- euroa
VIITTEELLÄ 1009 yhdistyksen tilille FI1551900520034710 tai K-JussiMatissa. Jäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen muun kannatusmaksun. Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.

Katso Pohjois-Kurun vuoden 2018 kesätapahtumia  avaamalla linkki https://pohjoiskuru.wordpress.com/tapahtumat/

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tiedote 1/2018

Tapahtumia ja toimintaa Pohjois-Kurussa 2018

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. on Pohjois-Kurun kylien (Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Kallionkylä ja Riuttanen) yhteinen kyläyhdistys joka hakee rahoitusta eri lähteistä toiminnan tukemiseen. Resurssien mukaan kehitellään erilaisia projekteja kylien kehittämiseksi ja yhteistoiminnan koordinoimiseksi. Eri alojen asiantuntemusta ja talkooapua tarvitaan, koska kylien hyvinvoinnin kehittäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Tulkaa mukaan toimintaan, kehitellään yhdessä miten saamme kylien ja kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden yhteistoiminnasta uutta virtaa Pohjois-Kuruun.

* Perjantai 2.2. klo 18 perinteiset Potkukelkkojen kokoontumisajot Pohjois-Kurun kylistä yhteiseen illanviettoon K-JussiMattiin, Itä-Aureentie 1060. Lisätietoja tapahtuman ideoijalta Kaarlo Karttilalta puhelin 0400285994. Riuttasilta yhteislähtö Kaarlo Karttilan luota (Riuttasentie 562) klo 18 kohti Itä-Auretta. -Muista kylistä kelkkailevat sopivat yhteislähtöajat ja kokoontumispaikat keskenään. Illanvietossa arpajaiset, jossa pääpalkintona Kuura-tuotteen lahjoittama potkimaton uusi potkukelkka. Elina Riitijoki ja Samu Joutsi sekä Julia Riitijoki ovat luvanneet musisoida illanvietossa.
Potkukelkkatapahtuma on kyläläisten organisoima vapaamuotoinen talvitapahtuma, jossa kukin kelkkailee omalla vastuullaan, omaan tahtiinsa, porukalla tai yksin.
Sää ei ole vielä ollut esteenä kokoontumiselle, mutta otetaan se kuitenkin huomioon. Kokoontumisajojen varapäivä 2.3. täyden kuun aikaan.

* Lauantai 30.6. klo 10-15 Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus. Yhteyshenkilö Tarja Riskilä puhelin 0405855843 tai ttriskila@gmail.com. Suunnistuskartat ja tiedottamisen hoitaa Taistelijan talo-palveluyhdistys. Aurejärven kirkko avoinna klo 10-17.
* Luontoretki Kirkas-Soljasen keittokatokselle Seitsemisen kansallispuistoon. Retken alussa tutustumme Koveron perinnetilaan. Patikoiden matka jatkuu Multiharjun aarnimetsän kautta Jokiristin nuotiopaikalle, jossa pidämme levähdystuokion, matkaa kertyy vajaat viisi kilometriä. Matka jatkuu Seitsemisjoen myllyn kautta Kirkas-Soljosen keittokatokselle jolloin matkaa on kertynyt 8,3 kilometriä. Perillä vietämme iltapäivän kahvia juoden ja makkaraa paistaen. Kirkas-Sojosen rannalle pääsee myös autolla. Edellisvuosien tapaan oppaina toimivat Tellervo ja Heinz Schrader. Yhteyshenkilönä toimii Maire Konttinen maire.konttinen@gmail.com
* Paikallishistoriapäivä JussiMatissa. Aiheena Aurejärvi. Vetäjänä FM Marjo Heikkilä (o.s. Mäkinen). Ilmoittautumiset taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230.
* Maisemanhoitotalkoita
* Vanhojen valokuvien keräys jatkuu. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan K-JussiMatissa tai skannatuna taistelijantalo@gmail.com sähköpostiosoitteessa.
Tapahtumista tiedotetaan Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebooksivulla, http://www.pohjoiskuru.fi , K-JussiMatissa, Kurun Lehdessä ja Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenterissa.
Yhdistyksen teettämiä julkaisuja, t-paitoja, lippiksiä, adresseja ja Aurejärvi karttoja saatavana K-JussiMatista, tilaamalla taistelijantalo@gmail.com tai Anne-Maija puhelin 0503657230.
Olisiko Pohjois-Kurussa kiinnostusta valokuituun?
Halutaanko Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n tulevan paikan päälle esittelemään valokuitua lähemmin. Ilmoittele taistelijantalo@gmail.com, jos olet kiinnostunut asiasta. Yhdistyksemme toimesta ei tällä hetkellä hanketta Pohjois-Kurun aleella ole. Ely-keskuksen 70%:n avustuksen haku hankkeeseen päättyy maaliskuun lopussa. Hankkeen eteenpäin viemiseksi olisi aika paljon tehtävä selvitystyötä, jos valokuituhanketta lähdettäisiin viemään eteenpäin Pohjois- Kurussa Pohjois-Hämeen Puhelimen toiminta-alueella.
Pohjois-Hämeen Puhelin Oy tiedottaa verkkosivuillaan aiheesta:
http://www.phpoy.fi/index.php/ajankohtaista/410-aktiiviset-kylayhdistykset-tarttuivat-toimeen-ely-keskus-rahoittaa-kuusi-kuituhanketta-yla-pirkanmaan-seutukunnassa

LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla Pohjois-Kurun yhteisen kyläyhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10,- euroa, yritys/yhteisöjäsenmaksun 50,- euroa tai ainaisjäsenmaksun 150,- euroa VIITTEELLÄ 1009 yhdistyksen tilille FI1551900520034710 tai K-JussiMatissa. Jäsenmaksut ovat voimassa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen. Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen muun kannatusmaksun. Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.

Hyvää alkanutta vuotta 2018
Tervetuloa tapahtumiin ja mukaan toimintaan!
Paula Kovanen
vpj.

Yhdistyksen tiedotteita voitte seurata myös facebookista Taistelijan talo-palveluyhdistys.

POTKUKELKKOJEN KOKOONTUMISAJOT PERJANTAI-ILTANA 2.2.2018 alkaen klo 18

Yhdistyksen julkaisu Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2017 ilmestyi 25.11.2017. Se on julkaistu verkossa 22.12.2017, avaa linkki https://pohjoiskuru.files.wordpress.com/2017/12/kotiseutujulkaisu_nettivrs_2017.pdf

Julkaisua saa ( niin kauan kuin lehtiä riittää )  JussiMatista 15€/kpl, yhdistyksen jäseniltä hinta 10€, postitilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230 . Useat yhdistyksen aiemmat julkaisut luettavissa myös näiltä sivuilta pohjoiskuru.fi/julkaisut

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2017 esittelee myös varapuheenjohtaja Paula Kovasen laatiman katsauksen  yhdistyksen toimintaan vuonna 2017. Lue katsaus avaamalla tämä linkki katsausyhdistyksenvuoteen2017

Julkaisun sisällysluettelo:

Katso tulevia tapahtumia https://pohjoiskuru.wordpress.com/tapahtumat/

Yhdistyksen kiekkoja saa lainata JussiMatista 5€:n panttia vastaan, rata vapaasti käytössä omalla vastuulla.

Juhannuksen jälkeen yhdistyksen tapahtumia:

Lauantaina 1.7. klo 10-17 Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus

Sunnuntaina 2.7.2017 Luontoretki Pitkäjärven kämpälle

Yhdistyksen LUONTORETKI su 2.7.2017 yhteistyössä Seitsemisen kansallispuiston kanssa Tellervo ja Heinz Schraderin opastuksella. Patikoidaan Luontokeskuksesta Pitkäjärven kämpälle http://www.luontoon.fi/pitkajarvi
Lähtö su 2.7. klo 10 JussiMatista Itä-Aureentie 1060 yhteiskuljetuksella Luontokeskukseen. Jotka eivät patikoi, kokoontuvat noin klo 12 Pitkäjärven kämpälle, jossa patikoijoiden kanssa vietetään yhteinen iltapäivä – saunotaan, kahvitellaan ja paistetaan makkaraa. Ilmoittautumiset 30.6.2017 mennessä taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230 AnneKivimäki, jolta myös lisätietoja.
Retken omakustannushinta 10€, sisältää kuljetukset ja perillä pullakahvit, makkarat

Launtaina 29.7.2017 klo 11 PAIKALLISHISTORIAPÄIVÄ:   Siirtolaisuus Pohjois-Amerikkaan, vetäjänä FM Marjo Heikkilä ( o.s. Mäkinen )                                 Paikka: JussiMatti Itä-Aureentie 1060, osallistumismaksu 10€ sis. pullakahvit.  Ilmoittautuminen 25.7. taistelijantalo@gmail.com tai puh. AnneKivimäki puh. 0503657230      Historiapäivään osallistuu myös siirtolaisten jälkeläisiä Pohjois-Amerikasta.  Duo Juusotto ( veljesduo Juuso ja Otto Veikkola) musisioi  klo 13 .

ELOKUUN ENSIMMÄISENÄ LAUANTAINA 5.8. 2017 klo 19 KORPI SOI –nuorisomusiikkitapahtuma JussiMatissa, useita bändejä, mm. Elina Riitijoen, Julia Riitijoen ja Samu Joutsin bändi ( kuvassa vas. Samu, Julia, Elina) 

 

Lauantaina 7.10.2017 Aurester-fest JussiMatissa.

Maisemanhoitotalkoista urheilukentällä ja muualla ilmoitellaan erikseen yhdistyksen facebookissa. 

Pohjois-Kurun kylien yhteinen pikkujoulu tänä vuonna 2017 Riuttasilla

TAISTELIJAN TALO-PALVELUYHDISTYKSEN HALLITUS PÄÄTTI KOKOUKSESSAAN 13.5.2017  mm. seuraavaa:

Yhdistyksen 20-vuotisjuhlajulkaisun  Suomi 100v, Pohjois-Kuru vuoteen 2017 myyntihinnaksi päätettiin 20€, yhdistyksen jäsenille 15€.                                                   Julkistus 10.6.2017 Avoimet Kylät päivänä kesän avaustapahtumassa Itä-Aureentie 1060, JussiMatti, jossa julkaisuun kirjoittaneet haastateltavina. Tapahtumassa myös urheilukentän tien avajaiset, kesätori, poniratsastusta Annika Aho,  Irma Hakalan taidenäyttely, Yhteinen Aurejärvemme-hankkeen kuulumisia, musiikkia, kahvipuffetti, arpajaiset yhdistyksen hyväksi. Julkaisua saa ostaa 10.6.2017 ja sen jälkeen JussiMatista ja mm. Kurun Apteekista. Postitilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230

 • Nuoret töihin-Kantrin teemahankkeen myönteisen avustuspäätöksen ansiosta ilmoitettiin nuorten  työpaikat haettaviksi 26.5.2017 mennessä, ilmoitukset kotisivuilla, facebookissa, työvoimatoimistossa ja kylien ilmoitustauluilla.
 • Historiapäivän ( teemana Siirtolaisuus Pohjois-Amerikkaan) osallistumismaksuksi päätettiin 10€/henkilö, sisältää pullakahvitarjoilun.
 • Seuraava yhdistyksen hallituksen kokous la 27.5. klo 13, jossa mm. valitaan yhdistyksen kesätyöntekijät.

TAISTELIJAN TALO-PALVELUYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS pidettiin 15.4.2017 JussiMatissa

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kaija Kivimäki, sihteeriksi Anne-Maija Kivimäki. Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Jouko Suonpää jaRaili Äijälä.

Toiminnantarkastajat Kaarlo Karttila ja Sakari Niemelä antoivat toiminnantarkastuskertomuksen. Päätettiin hyväksyä tilinpäätös kertomuksineen ja myönnettiin tili-ja vastuuvapaus tilejä ja hallintoa hoitaneille.

Päätettiin jäsenmaksuksi 10 €/hlö, yritys-ja yhdistysjäsen 50€, ainaisjäsenmaksu kaikilta 150€.

Vuosikokous valitsi vuoden 2018 vuosikokoukseen asti seuraavat toimihenkilöt: Yhdistyksen hallituksen puheejohtajaksi valittiin Kaija Kivimäki, varapuheenjohtajaksi Paula Kovanen, sihteeriksi Anne-Maija Kivimäki. Hallituksen jäseniksi Reino Anttila j (vj Antero Marja-aho), Jorma Järvenmäki j (vj Jouni Järvelä), Hannu Kovanen j (vj Pauli Kovanen), Seppo Äijälä j (vj Jouko Suonpää), Matti Järvenmäki j (vj Pentti Kovanen). Myös varajäsenet voivat aina osallistua hallituksen kokouksiin.

Vuoden 2017 toiminnantarkastajiksi valittiin Kaarlo Karttila ja Sakari Niemelä sekä varalle Tarja Riskilä ja Jari Rautanen.

Hyväksyttiin Toimintasuunnitelma2017 budjetteineen, vaikka osa tapahtumista on jo pidetty.

Tapahtumista tiedotetaan Kurun Lehdessä, kylien ilmoitustauluilla sekä facebooksivuilla pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistys.

Tervetuloa tapahtumiin. Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.

Paula Kovanen

vpj

Toimintasuunnitelma 2017

21.2.2017

Vanhoja valokuvia juhlajulkaisuun

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen julkaisu Pohjois-Kurusta Suomi100-juhlavuoden kunniaksi aiotaan julkistaa valtakunnallisena Avoimet kylät -päivänä 10.6.2017 Pohjois-Kurun kesän avauksessa. Kun tätä tehdään vapaaehtoisvoimin, pitää ottaa huomioon työssä mahdollisesti tulevat viivytykset, mutta julkistamispäivätavoite on 10.6.2017

Jos teillä on vanhoja valokuvia, joihin annatte julkaisuluvan, niin lähettäisitkö ystävällisesti niitä lainaksi, skannattuna osoitteella taistelijantalo@gmail.com tai toimittakaa alkuperäisinä paperivalokuvina Kaijalle JussiMattiin; Kaijan puhelin 0405370290 . Kiitoksia osallistumisesta juhlajulkaisun tuottamiseen!

PS. Kurun Apteekki täyttää 90v

Jos mieleesi on jäänyt jotakin erikoista Kurun apteekista, apteekkimatkasta tai muistat jotakin Kurun apteekkareista tai farmaseuteista, niin kerropa. Suomi täyttää 100 ja Kurun apteekki 90 vuotta.
t. Pekka Kuusela
pekkakuusela@jippii.fi

ElÄVÄÄ MUSIIKKIA LOPPIAISILTANA klo 19                                                                                   JussiMatissa pe 6.1.2017, mukana Elina ja Julia Riitijoki, feat Samu. Kappaleita menneiden vuosien klassikoista nykypäivän helmiin naisäänellä laulettuna ja akustisesti säestettynä. Tervetuloa! Vapaa pääsy. Järj. Taistelijan talo-palveluyhdistys ry

PERJANTAINA 10.2.2017  POTKUKELKKOJEN KOKOONTUMISAJOT Yhteislähtö  Riuttasilta kohti JussiMattia Kaarlo Karttilan luota klo 18, Riuttasentie 562, 34550 Itä-Aure. Sopikaa muissa kylissä keskenänne yhteislähtöajat ja paikat, jos ette halua yksin kelkkailla. Lisätietoja Kaarlolta puh. 0400 285 994

Perinteiset potkukelkkojen kokoontumisajojen kohde on  Pohjois-Kurun kylistä Tapahtuma on syntynyt riuttaslaisten aloitteesta ja suurin osallistujajoukko on aina ollut Riuttasilta, mutta nykyisin myös Kallionkylä, Luode ja Länsi-Aure ovat tulleet mukaan Itä-Aureen lisäksi. Kylistä illalla kuutamolla potkustetaan yksin tai porukan mukana  JussiMattiin, jossa pieni yhteinen illanvietto. Tapahtuma on vapaamuotoinen ja kukin kelkkailee omalla vastuullaan. Säävaraus.

ke 19.4.2017 klo 18 AUREJÄRVEN PELIMANNIEN KEVÄTKONSERTTI              joht. dir.mus. Irene Juselius, paikka JussiMatti, Itä-Aureentie 1060, 34550 Itä-Aure

la 10.6. 2017 AVOIMET KYLÄT-PÄIVÄ 

Valtakunnallinen AVOIMET KYLÄT -PÄIVÄ lauantaina 10.6.2016  suomifinland100-banneri_valkoinen_rgb_790x444                                            Pohjois-Kurun kesän avaus ja kylien väliset leikkimieliset kisat Itä-Aureen urheilukentällä. Yhdistyksen 20-vuotishistoriikin julkaiseminen. Yhteinen Aurejärvemme – hankkeen ajankohtaiset kuulumiset. Paikka JussiMatti Itä-Aureentie 1060, 34550 Itä-Aure

#avoimetkylät2017, #kylätoiminta,#suomi100, #finland100

La 1.7. POHJOIS-KURUN KYLÄKIRPPISSUUNNISTUS  Ilmoittautumiset yhteyshenkilö Tarja Riskilälle Luoteesta, puh. 040 5855843 tai ttriskila@gmail.com

La 29.7. HISTORIAPÄIVÄ

PAIKALLISHISTORIAPÄIVÄ LAUANTAINA 29.HEINÄKUUTA 2017               aiheena  Siirtolaisuus Pohjois-Amerikkaan, vetäjänä FM Marjo Heikkilä ( 0.s. Mäkinen). Paikka JussiMatti, Itä-Aureentie 1060, 34550 Itä-Aure. Ilmoittautumiset 25.7.2017 mennessä taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230 Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2016 ilmestyi 25.11.2016, nyt myös luettavissa verkossa näköislehtenä https://pohjoiskuru.files.wordpress.com/2015/01/kotiseutujulkaisu_2016_netti.pdf  paperijulkaisuakin vielä hiukan jäljellä, saatavana 10€/kpl JussiMatista tai tilaa postitse taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230

kansikuva

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2016 ilmestyy 25.11.2016

Tietoa ja tarinaa vireästä Pohjois-Kurusta

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2016 ilmestyy jälleen marraskuun lopulla. Vireän alueen vuosijulkaisu on tälläkin kertaa mahtava lukupaketti ja mielenkiintoinen kuvateos, kokoajana Taistelijan talo-palveluyhdistyksen talkooporukka. – Siinä riittää virkistävää tutkittavaa koko loppuvuoden synkkään pimeyteen.

Vuosijulkaisu myydään hintaan 10 € ja painokulujen jälkeen loppuraha menee nytkin Pohjois-Kurun kylien yhteisen kyläyhdistyksen hyväksi. Kun tilaat julkaisun postin kautta, tee tilaus joko puhelimitse 050 365 7230 tai sähköpostilla osoitteesta taistelijantalo@gmail.com.
Taistelijan talo -palveluyhdistyksen kotiseutujulkaisuja on saatavana myös JussiMatin kaupasta (puhelin 040 537 0290) osoitteesta Itä-Aureentie 1060. Eräitä aikaisempiakin julkaisuja vielä saatavana. Osa on julkaistu myös verkossa pohjoiskuru.fi

Vuosijulkaisu on paksu tietopaketti. Sen ulkoasu on edustava ja valokuvat kiinnostavia, osin ihan taidetta. Opuksen jutuissa on vankkaa tietoa, sillä yhdistys on onnistunut saamaan kirjoittajiksi monen alan osaajia. Pohjois-Kurun vireys näkyy niin jutuissa kuin tapahtumien kuvissakin. Teos paljastaa myös kiinnostavan tapahtumakalenterin vuodelle 2017. Elämä ei ole hiipumaan päin Pohjois-Kurussa, kaikkea muuta.
Julkaisija: Taistelijan talo-palveluyhdistys ry
Graafinen suunnittelu ja taitto Julia Riitijoki
Kotiseutujulkaisun kansikuvan pohjana on käytetty Rami Marjamäen ottamaa ilmakuvaa Aurejärvestä ja sen ympäristöstä ( kts. liite)
Lisätietoja yhdistyksen sihteeriltä puh. 050 3657230 Anne-Maija Kivimäki

Perjantaina joulukuun 9. päivänä 2016 klo 19 Aurejärven kirkossa Joulukonsertti Koop Arponen & Flute of Shame, ohjelmat 15€, varaa etukäteen tai osta ovelta, tilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050365 7230

Tiedote 20.8.2016  Itä-Aureen urheilukentän tien – työnimike ”Junkkarin polku” tekemisestä 

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry lähetti pari vuotta sitten ( 28.9.2014) Ylöjärven kaupungille kirjeen , jossa pyysi tien rakentamista Itä-Aureen urheilukentälle. Erinäisten vaiheiden jälkeen vuoden 2016 kesällä kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö antoi luvan Taistelijan talo-palveluyhdistykselle hankkeen toteuttamiseen.

Tiepohjan raivaamiseksi pidettiin aiemmin kesällä useita talkoita.https://www.facebook.com/Taistelijan-talo-palveluyhdistys-164729010298418/photos/?tab=album&album_id=887826101322035

Tässä kuvareportaasi Veljekset Lahdenperä Oy:n tällä viikolla urakoimasta tiestä. –

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.902964949808150.1073741902.164729010298418&type=1&l=c614681148

Tiedote: Tervetuloa  torstaina 28.7. 2016 klo 11 Itä-Aureen urheilukentälle  Urheilukentän maisemanhoitotalkoot

Pirkan Kylät ry nimesi  vuoden 2016 Maaseudun tiennäyttäjät – Kylätoiminnan tiennäyttäjät 

Paula ja Pentti Kovasen Onnittelut Lahdesta : ”Pirkan kylät ry. palkitsi Maaseudun tiennäyttäjinä 2.7.2016 olleessa tilaisuudessa sisarukset Anne-Maija Kivimäen ja Kaija Kivimäki-Järvenmäen. He toimivat aktiivisesti Ylöjärven Pohjois-Kurussa Taistelijan Talo -palveluyhdistyksessä. ”

http://www.pirkankylat.fi/onnea-raudanmaa-pirkanmaan-vuoden-kylateko/

TAISTELIJAN TALO-PALVELUYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS pidettiin 29.4.2016 JussiMatissa

Kokous avattiin kahvituksella ja Aurejärvi-hankkeen esittelyllä, Marja-Liisa Herrala oli paikalla esittelemässä hanketta. Valittiin kokoukselle puheenjohtajakai Kaija Kivimäki, sihteeriksi Anne-Maija Kivimäki ja pöytäkirjantarkastajiksi Timo J Mäkinen ja Seppo Kalliojärvi.

Toiminnantarkastajat Kaarlo Karttila ja Hannele Lahdenperä antoivat toiminnantarkastuskertomuksen. Päätettiin hyväksyä tilinpäätös kertomuksineen ja myönnettiin tili-ja vastuuvapaus tilejä ja hallintoa hoitaneille.

Päätettiin jäsenmaksuksi 10 €/hlö, yritys-ja yhdistys-ja yhdistysjäsen 50€, ainaisjäsenmaksu kaikilta 150€.

 Vuosikokous valitsi vuoden 2017 vuosikokoukseen asti seuraavat toimihenkilöt:  hallituksen puheenjohtajaksi Kaija Kivimäki-Järvenmäki, varapuheenjohtajajksi Paula Kovanen, hallituksen jäseniksi Hannu Kovanen, varajäsen Pauli Kovanen, Seppo Äijälä, varajäsen Raimo Jokela, Reino Anttila, varajäsen Antero Marja-aho, Seppo Kalliojärvi  varajäsen Pentti Kovanen , Jorma Järvenmäki, varajäsen Jouni Järvelä. Vuoden 2016 toiminnantarkastajiksi valittiin Kaarlo Karttila ja Sakari Niemelä sekä varalle Tarja Riskilä ja Jari Rautanen.

Toimintasuunnitelma budjetteineen hyväksytiin. Muina asioina käsiteltiin yhdistyksen postituslistaa ja siinä ilmoitettavia tapahtumia. Päätettiin , että yhdistyksen tapahtumatiedotteissa ilmoitellaan vain yhdistyksen omia tapahtumia. – Päätettiin pyytää yrityksiä ja yhdistyksiä yhdistyksen jäseniksi, koska pohjoiskuru.fi sivuilla tiedotetaan yhdistyksistä ja yrityksistä.

Päätettiin pitää resurssien mukaan tapahtuma ja maisemanhoitotalkoot urheilukentän tien valmistuttua.  Linkissä Toimintasuunnitelmantapahtumat2016

POHOIS-KURUSSA TAPAHTUU 2016

– infoa kellonajoista ym. myöhemmin

Mikäli tapahtumanne puuttuu kalenterista, niin ilmoitelkaa sähköpostiin  taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230 , seuratkaa pohjoiskuru.fi sivustoa ja facebookia Taistelijan talo-palveluyhdistys

HUOM! Muutokset kesäohjelmaan mahdollisia.

Keskiviikkona 20.4.

Aurejärven Pelimannien keväkonsertti Itä-Aureessa JussiMatissa

aloitus klo 18.30 täytekakkukahvilla, vapaaehtoismaksu.

Tampereen Seudun Työväenopiston Kurun harmonikkaryhmän kevätkonsertti, myös pianonsoittoa.  Arpajaiset . Tervetuloa!  Järjestäjänä Aurejärven Pelimannit

Lauantaina 11.6.

Valtakunnallinen ”Avoimet kylät” -tapahtuma ja vesipisteen avajaisjuhlat klo 12-15 

 Arpajaiset yhdistyksen hyväksi, kahvia, infoa ”Yhteinen Aurejärvemme”-hankkeesta, Pohjois-Kurun yhdistykset esittelevät toimintaansa. JussiMatin pihamaalla kirpputoripöytiä,  ilmoittakaa etukäteen tulostanne puh. 050 365 7230, tuokaa omat pöydät.

Aurejärven kirkko avoinna klo 10-17. Itä-Aureentie 1020

Lauantaina 18.6.

Paikallishistoriapäivä klo 11 JussiMatissa, opettajana FM Marjo Heikkilä o.s. Mäkinen . Teemana sodat.

Sunnuntaina 26.6.

klo 18 Aurejärven kirkossa

Koop Arponen & Flute of Shame

Jatkokonsertti JussiMatin pihamaalla kirkkokonsertin jälkeen.

Torstaina 30.6.

klo 18 Aurejärven kirkossa

Perinteinen kesäillan hartaushetki, Maija-Stina Uotila ja Timo Uotila

Lauantaina 2.7.

Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus

yhteyshenkilö Tarja Riskilälle puh. 040 855 843 Luode. Kirpputorinsa voi tuoda myös Tarjan pihalle Luoteen entiselle koululle tai JussiMatin pihaan, ilmoittakaa Tarjalle suunnistuskarttaa varten, missä pidätte kirppistä. 

Launtaina 16.7.

IMUN kesäkisat

Sunnuntaina 17.7.

Koko päivän luontoretki Riuttaskorvan virkistysmetsään, oppaina Tellervo ja Heinz Schrader,  valittavana 2 km:n ja 8 km:n reitit. Lisätietoja myöhemmin. Ilmoittaudu, jos tarvitset kuljetuksen lähtöpaikalle Talvisillalle, taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230

klo 18 Aurejärven kirkossa Runojen ja rakkaimpien virsien ilta. Pappina Anu Mätäsniemi, musiikissa Eija Multanen ja Susanna Palmi

Lauantaina 23.7.

Pohjois-Kuru esittäytyy Kurun keskustassa markkinoilla Kuru-torilla

Lauantaina 10.9. IMU-hölkkä

———————————————————————————————————-

5.4.2016

VAPON HAKEMUS TALASNEVAN TURPEENNOSTOALUEEN LAAJENTAMISEKSI JA TOIMINNAN ALOITTAMISLUPA

Muistutuksen voi tehdä, huom.  myös yksityiset henkilöt,  netissä 6.4.2016 mennessä sähköisellä lomakkeella, linkki lomakkeeseen https://anon.ahtp.fi/_layouts/FormServer.aspx?OpenIn=Browser&XsnLocation=%2FLomakkeet%2FYmuistutus.xsn&Source=https%3A%2F%2Fanon.ahtp.fi

Hakemusasiakirjat tässä https://tietopalvelu.ahtp.fi/Lupa/Lisatiedot.aspx?Asia_ID=1250841

Taistelijan talo-palveluyhdistys on jättänyt muistutuksen, joka aukeaa alla olevasta linkistä: 

yhdistyksenMuistutus-Vapon-Talasnevan-turvetuotantoalueen-ympäristölupahakemukseen-2-3

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN RAKENNUSJÄRJESTYSLUONNOS NÄHTÄVILLÄ

Pohjois-Kurun kyläläisten palaveri sunnuntaina 7.2. klo 13 JussiMatissa,

aiheena lausunnon antaminen uudesta rakennusjärjestysluonnoksesta,

lue tästä linkistä http://www2.ylojarvi.fi/Dynasty/kokous/20152857-8-1.PDF
Karttaliitteet http://www2.ylojarvi.fi/Dynasty/kokous/20152857-8-2.PDF
Tervetuloa koko alueelta. Palaverin järjestää Taistelijan talo-palveluyhdistys ry

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tiedote nro 1/2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016!
* Perjantai 19.2. Potkukelkkojen kokoontumisajot kylistä yhteiseen illanviettoon Kyläkauppa JussiMattiin, Itä-Aureentie 1060 – säävaraus. Tarkempi lähtöaika ilmoitetaan myöhemmin.
* Lauantai 11.6. klo 10-17 Pohjois-Kurun kylien ”Avoimet-Kylät” -tapahtuma. Tapahtumassa mm. vesijuhla Itä-Aureessa. Aureen kirkko avoinna klo 10-17, Itä-Aureentie 1020.
* Lauantai 18.6. klo 11 Paikallishistoriaäivä, teemana sodat. Kyläkauppa JussiMattissa. Vetäjänä Marjo Heikkilä (os. Mäkinen).
* Sunnuntai 26.6. klo 18 Koop Arponen & Flute of Shame konsertti Aureen kirkkossa. Jatkot Kyläkauppa JussiMattissa. Lippuvaraukset kirkkokonserttiin taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230.
* Lauantaina 2.7. klo 10-17 Pohjos-Kurun kyläkirppissuunnistus. Kirppiksenpitäjiä pyydetään ilmoittautumaan Tarja Riskilälle. Puhelin 0405855843 tai ttriskila@gmail.com Aureen kirkko avoinna klo 10-17.
* Maisemanhoitotalkoot. Tarkempi päivämäärä ilmoitettaan myöhemmin.
* Luontoretki Riuttaskorven virkistysmetsäalueelle. Opastettu retki myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. http://www.luontoon.fi/riuttaskorpi
Tapahtumat järjestää Pohjois-Kurun kyläyhdistys Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.
Tapahtumista ilmoitetaan Kyläkauppa JussiMatissa, Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi jaTaistelijan talo -palveluyhdistyksen facebooksivulla.
Yhdistyksen teettämiä tuotteita saatavana edelleen Kyläkauppa JussiMatista tai tilaamalla taistelijantalo@gmail.com. Jäsenenä saat tuotteet edullisemmin.

Taistelija talo-palveluyhdistys ry.
Paula Kovanen
vpj.

Perjantai-iltana helmikuun 19.päivänä 2016 perinteiset
POTKUKELKKOJEN KOKOONTUMISAJOT ( SÄÄVARAUS!)
yhteiseen illanviettoon JussiMattiin
Itä-Aureentie 1060,
Yhteislähtöjä kyliltä edellisvuosina klo 18, mutta sopikaa tarvittaessa kellonajoista ja lähtöpaikoista kylillä vielä keskenänne. TERVETULOA!
Järj. Taistelijan talo- Palveluyhdistys ry

———————————————————————————————-

Mennyt vuosi 2015

Sunnuntaina 13.12. klo 16 Aurejärven kirkkokonsertin tuotto rauhantyöhön konfliktialueilla Suomen Lähetysseuran kautta, ovelta saa ohjelmia 15€/henkilö. Kirkkokonsertin jälkeen pieni konsertti vielä JussiMatissa, jonne vapaa pääsy ja glögitarjoilu.

Kooprtapahtumat

*  kulturrutt

Opas Pohjois-Kurun kylien kulttuuriraiteille 2015  julkistettiin JussiMatissa 2.10.2015 tohtori Urho Riihikosken terveysluennon päätteeksi. Oppaan on suunnitellut ja taittanut graafinen suunnittelija Julia Riitijoki, joka on kotoisin Itä-Aureesta, nykyisin kylän kesäasukas. – Kyläläiset ovat halunneet tallentaa oppaaseen vanhoja paikannimiä ja niiden kuvia, jotta jälkipolvetkin tietäväisit niistä. Aineistoa alettiin kerätä vuonna 2012. Yhdistys myy opasta JussiMatissa 10€/ kpl, yhdistyksen jäsenille hinta on 8€ / kpl.

TAPAHTUMIA POHJOIS-KURUSSA SYKSYLLÄ  2015

* Perjantai 2.10. klo 18
Terveysluento TOIMINTAKYKYISENÄ PITKÄÄN IKÄÄN

Luennoitsijana el.lääk. lis. el.lääk.tri h.c. Urho Riihikoski ( KUVA ALLA), Ylöjärven vanhusneuvoston varapuheenjohtaja Hän on kirjoittanut tekstejä tiedotuksen parantamiseksi sivustolle http://www.vanhusneuvosto.fi.

URHORIIHIKOSKITOHTORI

Ikääntyvien terveys -luento Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.

———————————————————————————————————-

* Marraskuun lopussa ilmestyy Pohjois-Kurun kotiseutu-julkaisu 2015. Julkaisua saatavana Kyläkauppa JussiMatissa ja Kurun kirjastossa.

* Kylien yhteinen joulujuhla
Ajankohta ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talopalveluyhdistyksen facebookissa.

* Sunnuntaina 13.12. klo 16
Koop Arponen & Flute of Shame hyväntekeväisyyskonsertti, tuotto Kauneimmat Joululaulut/Suomen lähetysseura. Aurejärven kirkko, Itä-Aureentie 1020. Jatkot Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.

Tapahtumat järjestää Pohjois-Kurun kyläyhdistys Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.

Tapahtumista ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo -palveluyhdistyksen facebooksivulla.

Perjantaina

Ikääntyvien terveys -luento Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.
Luennoitsijana el.lääk. lis. el.lääk.tri h.c. Urho Riihikoski, Ylöjärven vanhusneuvoston jäsen. Hän on kirjoittanut tekstejä tiedotuksen parantamiseksi sivustolle http://www.vanhusneuvosto.fi. Ajankohta ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivuilla.

Pohjois-Kurun kuulumisia / Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tiedote 24.7.2015 

Pohjois-Kurun kylien yhteinen yhdistys Taistelijan talo-palveluyhdistys ylläpitää http://www.pohjoiskuru.fi sivustoa ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivua. Yhdistykset ja yhteisöt voivat tiedottaa tilaisuuksista ko. sivuilla, ilmoittamalla niistä osoitteeseen taistelijantalo@gmail.com.
Yhdistys kiittää kaikkia tähän asti eri tilaisuuksissa mukana olleita ja talkoolaisia.

Kurun Markkinoilla 18.7. 2015 jaettiin uutta yhdistyksen esitettä satoja kappaleita.

Tiedote yhdistyksen vuonna 2015 -2016 järjestämistä tapahtumista on jaossa Kyläkauppa JussiMatissa ja yhdistyksen facebook-sivuilla.

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan kylien yhteistoimintaa. Antakaa palautetta ja ideoita yhdistykselle sähköpostilla tai henkilökohtaisesti.
Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon.
Tampereen seudun työväenopiston kurssitoiveita voi esittää yhdistykselle osoitteeseen taistelijantalo@gmail.com, joka välittää ne työväenopistolle.

Tulevia tapahtumia 2015

Maisemanhoitotalkoot

Ajankohta ilmoitetaan Kuru Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebookissa.

SyysMarkkinat lauantaina yrittäjän päivänä 5.9. 2015 klo 13-17 Kyläkauppa JussiMatin pihassa, Itä-Aureentie 1060

Alueen yrittäjät ovat tervetulleita myymään tuotteitaan autosta käsin ja/tai markkinoimaan yritystään. Autopaikka varattava 28.8. mennessä ilmoittautumalla sähköpostitse
taistelijantalo@gmail.com.
Myynnissä myös hernerokkaa ja grillimakkaraa.
Illalla klo 19 alkaen tanssitaan elävän musiikin tahdissa.

Pohjois-Kurun kulttuuriraitit-opaskirjan julkistaminen kiertoajeluineen. Ajankohta ilmoitetaan Kuru Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivuilla.

Pohjois-Kurun Joulu 2015 -julkaisu

Ikääntyvien terveys -luento                                                                                 Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.
Luennoitsijana  el.lääk. lis. el.lääk.tri h.c. Urho Riihikoski, Ylöjärven vanhusneuvoston jäsen. Hän on kirjoittanut tekstejä tiedotuksen parantamiseksi sivustolle http://www.vanhusneuvosto.fi. Ajankohta ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivuilla.

Käsityökahvila alkaa lauantaina 19.9.2015. Luoteen vanhalla koululla Luoteentie 2.                                                                                                                   Ilmoittautumiset Tampereen seudun työväenopistoon. Opettajana Marja-Liisa Luomajärvi.
Tule mukaan samanhenkisten ihmisten pariin! Suunnitellaan ja valmistetaan pieniä käsityötuotteita erilaisilla tekniikoilla osallistujien kiinnostuksen mukaan. Ja tietysti keitetään kahvit. Sopii kaikille kiinnostuneille. Omat materiaalit mukaan, jos opettaja hankkii, niin maksu käytetyistä materiaaleista opettajalle. Yli 65-vuotiaat ylöjärveläiset ja tamperelaiset voivat hakea kurssista 30 % alennusta (Opetushalliltuksen ja Tampereen ikäihmisten lautakunnan rahoitus). Kurssimaksu 38€.

Kylien yhteinen joulujuhla                                                                                      Ajankohta ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebookissa.

Koop Arponen & Flute of Shame                                                                                 konsertti sunnuntaina 13.12.2015 Aurejärven kirkko, Itä-Aureentie 1020. Jatkot Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.

TULEVIA TAPAHTUMIA  2016

Maisemanhoitotalkoot                                                                                                  Ajankohta ilmoitetaan Kuru Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebookissa.

Avoimet kylät – Valtakunnallista tapahtumapäivää vietetään lauantaina 11.6. 2016 . Kyläkirppissuunnistukseen osallistujien tulee ilmoittautua yhteyshenkilö Tarja Riskilälle puh. 0405855843.

Paikallishistoriapäivä kesällä FM Marjo Heikkilän ( o.s. Mäkinen) vetämänä. Ajankohta ilmoitetaan Kurun Lehdessä, http://www.pohjoiskuru.fi ja Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebookissa. Voitte toimittaa yhdistyksen kuva-arkistoon valokuvianne muistitikulla tai cd-levyllä Kyläkauppa JussiMattiin, sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com tai JussiMattiin skannattavaksi alkuperäiset valokuvanne.

Koop Arponen & Flute of Shame                                                                                konsertti sunnuntaina 26.6.2016 Aurejärven kirkko, Itä-Aureentie 1020. Jatkot Kyläkauppa JussiMatti, Itä-Aureentie 1060.

Yhdistyksen jäseneksi voit liittyä maksamalla Pohjois-Kurun kylien yhteisen kyläyhdistyksen Taistelijan talo-palveluyhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10,- euroa, yritysjäsenmaksun 50,- euroa tai ainaisjäsenmaksun 150,- euroa yhdistyksen tilille FI1551900520034710 tai Kyläkauppa JussiMatissa.

Yhdistys hakee rahoitusta eri lähteistä. Resurssien mukaan kehittellään erilaisia projekteja kylien kehittämiseksi ja kylien yhteistoiminnan koordinoimiseksi. Kylistä löytyvää eri alojen asiantuntemusta ja talkooapua tarvitaan, koska kylien hyvinvoinnin kehittäminen on kaikkien kyläläisten yhteinen asia. Tehkää ehdotuksia, miten saamme kylien ja kyläläisten sekä vapaa-ajan asukkaiden yhteistoiminnasta uutta virtaa Pohjois-Kuruun ja tietoisuuteen Ylöjärven kaupungille.

Taistelijan talo-palveluyhdistys
Paula Kovanen
paula.kovanen@live.com  PAULAOFFISIELL

Kuvassa yllä Paula Kovanen esittelemässä 18.7.2015  Kurun markkinoilla  Pohjois-Kurua.

PS. Pekka Kuusela lähetti tuntemattomille sukulaisilleen kirjeen, kts. https://pohjoiskuru.wordpress.com/kylat/

Kuvassa  alla Pekka Kuusela Aurejärven kirkon hautausmaalla 16.7.2015, kuva Markku Kuuselan.

pekkakuusela

—————————————————————————————————— 

KOOP ARPONEN & FLUTE  of  SHAME toivat KESÄN !

Viimeinkin saapui kesä pohjoispirkanmaalaiseen Itä-Aureen kylään. Sen toivat tullessaan Koop Arponen ja Flute Of Shame konsertoimalla 4.7. 2015 Aurejärven kirkossa.

IMG_9672
Mikä voisikaan olla parempi paikka ihanan kesäisen päivän iltana kuin kokoontua yhteen kirkonmäelle korpimaisemissa. Antaa sielukkaitten taitelijoitten viiltää tunteella syvälle sieluun, nostattaa ihmiselämän arvostus korkeisiin sfääreihin ja saada ilo vallalle lähes kolmesataapäisen konserttiväen keskuudessa.

Trio Flute Of Shame´llä on tämä jalo taito- koota ihmiset yhteen nauttimaan kesäillasta Itä-Aureessa. Näin on tehty jo vuosien ajan. Tämä oli viides kerta, kun koko bändi oli paikkakunnalla. Erona oli se, että kitaristi James Lascelles ei ole enää mukana. Hänet korvaa nyt meksikolainen Duke McDonald. Bändin meininki on onneksi pysynyt samanlaisena. Yhtä hyvä persoona kuin oli James, Duke on ansainnut paikkansa yhtyeen kolmantena jäsenenä täydellisesti. 

Aurejärven kaunis kirkko on jälleen kerran saanut pölyt pois kattohirsiltään tunnelman yltäessä korkeuksiin. Yleisö nautti täysin siemauksin Flute Of Shamen musiikillisesta tarjonnasta. Järjestävän tahon, Taistelijan Talo Palveluyhdistys ry.n, saama palaute on ollut tähän asti tosi miellyttävää kuultavaa, mökkiläiset ovat ylpeitä kesäpaikkansa
kirkosta ja sen saamasta suosiosta. Kertovat Flute Of Shamen konsertin kuuluvan kesänsä odotetuimpiin tapahtumiin, ollen jopa koko kesän huippuhetki, high light !

”After Party”-tapahtuma kyläbaarissa kirkon jälkeen on myös koettu mukavaksi tavaksi jakaa konsertin jälkitunnelmia ja jatkaa rentoa yhdessäoloa kuunnellen Koop Arposta ja Flute Of Shamen antia pihakonsertin puitteissa.

Koop Arponen ja Dane Stefaniuk ovat kertoneet viihtyvänsä erityisen hyvin Aureeseen saapuneen yleisön keskuudessa. Duke McDonald kertoi kuulleensa pojilta tästä periferian laita-alueesta pelkkää positiivista ja illan päätteeksi totesi sen olevankin ihan totta.

Tunnelma kirkossa on todella harras, mutta aivan toisella tapaa, kuin niin sanotussa perinteisessä kirkkokonsertissa tai kirkon tilaisuuksissa yleensä. Toisilleen vieraat ihmiset kokevat esiintyjien välityksellä kuin myös heidän kanssaan ihmeellisen yhteyden. Olemme aivan samaa seurakuntaa, me kaikenikäiset, erilaiset, eri paikoista tulevat kuulumme yhteen. Ainakin täällä.

Yleisö on pyytänyt yhdistystämme järjestämään edelleenkin näitä konsertteja juuri tämän bändin kanssa. Mieluusti sen tekisimmekin, mutta nyt on tullut ongelmaksi se, että emme voi olla varmoja,  saammeko kirkkoa käyttöömme jatkossa seurakunnan muiden tapahtumien vuoksi, vaikka tämä onkin tunnustettu Ylöjärven menestyksekkäimmäksi tapahtumaksi seurakunnassa. Hmm.

Lainatakseni lopuksi Koopin sanomaa ” Tässä kylässä on jotain ihan ihmeellistä -jo ihan ensi kerrasta lähtien- outoon paikkaan saapuminen oli ihan kuin kotiin tulisi, kaikesta pidetään huolta”. -Kiitos kuuluu TaistelijanTalo palveluyhdistyksen vapaaehtoisrykmentille arvokkaasta taustatyöstä ; Paula, Pentti, Helena, Seppo, Jorma , Anne, Julia,Hannu ja Pauli, Liisan Puutarha sekä allekirjoittanut teksittäjä ( Kaija K). Kuvaajana toimi Julia Riitijoki.

IMG_9640IMG_9612IMG_9733

IMG_9749

IMG_9781

IMG_9806 IMG_9766

IMG_9794jussimattikoop

Pohjois-Kurun kesätapahtumia 2015

kirppiskarttakartan kääntöpuoli rastit

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tiedote  6.4.2015

Pohjois-Kurun kuulumisia – Taistelijan talo-palveluyhdistyksen vuosikokous 5.4.2015 JussiMatissa.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Paula Kovanen ( uusi varapuheenjohtaja), Seppo Äijälä ja Jorma Järvenmäki; edelleen jatkavat Reino Anttila, Hannu Kovanen ja Kaija Kivimäki
( puheenjohtaja). Sihteerinä jatkaa Anne- Maija Kivimäki. Toiminnantarkastajiksi valittiin Kaarlo Karttila ja Aila Liesijärvi, varalle Anne Lepistö ja Hannele Lahdenperä.

Perustettiin työryhmä uusien jäsenten hankkimiseksi. – Leaderhankkeen suunnittelua jatketaan kyläsihteerin ja monipalvelukeskuksen saamiseksi.

Vuosikokouksessa tarkistettiin Pohjois- Kurun kylien toimintasuunnitelma vuosille

2015-2018.
Parhaillaan tekeillä olevan Kulttuuriraitit- oppaan kohteiden valokuvaamisesta jaettiin työlistat. Opasta taittaa parhaillaan Julia Riitijoki kyläläisten keräämästä aineistosta.

Vuoden 2015 Pohjois-Kurun tapahtumakalenterissa on useita kotiseutu- ja musiikkitapahtumia, joista ensimmäisenä Aurejärven Pelimannien 20- vuotisjuhlatanssit 18.4. Kurun Seuratalolla.
Avoimet kylät ja Pohjois-Kurun kyläkirppissuunnistus on 6.6. ja Marjo Heikkilän vetämä paikallishistoriapäivä 13.6. -Koop Arposen ja Flute of Shamen kesäkonsertti Aurejärven kirkossa lauantaina 4.7. ja saataneen vielä joulukuussa kuulla joulukonserttikin.

Maisemanhoitotalkoita ja turpakäräjiä pidetään kesän ja syksyn mittaan. – Vanhojen valokuvien keräystä jatketaan.

kesatapahtumat2015nettiin

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen saama tiedote Pirkan Kyliltä:

PIRKAN KYLÄT RY

TIEDOTE TAMMIKUU 2015

Tervehdys Pirkan kyliltä ja Hyvää Uutta Vuotta!

Tässä taas paketti ajankohtaisia asioita ja tapahtumia:

Avoimet Kylät –tapahtuma 6.6.2015

Pirkan kylät kutsuu kaikki Pirkanmaalaiset kylät mukaan valtakunnalliseen tempaukseen kylätoiminnan puolesta

Avoimet kylät –tapahtumaan lauantaina 6.6.2015

Toiminta kylällä voi tuona päivänä olla mitä tahansa esimerkiksi markkinatorista tansseihin, huutokau- pasta liikuntatapahtumaan tai konsertista tonttien esittelyyn. Ihan mitä ohjelmaa kylällä haluattekaan järjestää. Me teemme Pirkanmaan tapahtumista kartan, jota saatte myös käyttöönne ja jaettavaksi. Li- säksi markkinoimme tapahtumaa esim. puffijutuilla. Saatte käyttöönne A3 –kokoisia tienvarsikylttejä ja tapahtumalle on tulossa omat valtakunnalliset nettisivut.

Tapahtumaa on järjestetty kaksi vuotta Satakunnassa, viime kesänä tapahtuma laajeni jo moneen muu- hunkin maakuntaan ja kokemukset ovat olleet hyvin positiivisia. Ensi kesän tapahtumasta on tulossa val- takunnallinen. Lähes kaikki maakunnat ovat mukana, tiedotustukea saamme Suomen Kylätoiminta ry:ltä. Tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, edistetään maallemuuttoa ja positiivista mieliku- vaa maaseutuasumisesta sekä madalletaan kynnystä tutustua lähikyliin. Me emme tule perimään tästä mitään maksuja, jokainen huolehtii omista kustannuksista itse ja toivottavasti kylät käärivät tästä myös varoja toimintaansa.

Tapahtumanne voi olla hyvin pienimuotoinen, suuri spektaakkeli tai jotain siltä väliltä. Ilmoittautumiset tarvitsen teiltä 2.3.mennessä. Ilmoittautuessa riittää lyhyt tapahtumakuvaus, tapahtuman kellonajat ja yhteystiedot. Nämä tiedot tulevat myös karttaan.

Tässä esimerkkejä tapahtumista joita on Avoimissa kylissä järjestetty Satakunnan puolella:

 •   Liikuntapäivä/ peliturnaus
 •   Kesäteatteri tai muu esitys
 •   Konsertti
 •   Tanssit
 •   Avoimet ovat kylätalolla
 •   Saunapäivä
 •   Pop-up ravintola tai kahvila/ seisovan pöydän lounas

 Taidenäyttely tai muu näyttely

 Kyläkävely esim. kylän nähtävyyksistä

 Patikkaretki kylän kodalla tai laavulle tai muulle luontokohteelle

 Ohjattua käsitöiden tekoa  Vanhojen koneiden päivä  Kirpputori
 Kiertoajelu traktorilla …

 Markkinat tai tori
Ilmoittautumiset ja lisätietoja Marja Vehnämaa p. 040 4849360 marja.vehnamaa@pirkankylat.fi

Uusi ohjelmakausi pian käyntiin

Maaseutuvirasto tiedottaa, että kaikkien Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 tukien haut saadaan auki kevään 2015 aikana. Maaseutuviraston arvion mukaan nuorten viljelijöiden aloi- tustuen haku voi alkaa maaliskuussa, maaseudun yritys- ja hanketukien haku huhtikuussa ja maatilojen investointitukien haku toukokuussa.

Euroopan komissio antoi 12.12. 2014 hyväksyntänsä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmalle vuosille 2014–2020. Ohjelman kautta maaseudun kehittämiseen suunnataan yli 8 miljardia euroa osin kansallista ja osin EU:n maaseuturahaston rahoitusta.
Suomen ohjelma hyväksyttiin ensimmäisten joukossa Euroopassa. Näin ollen suomalaiset pääsevät myös ensimmäisten joukossa hakemaan ohjelman tukia. Lisäksi uusi sähköinen asiointipalvelu Hyrrä otetaan käyttöön tukihaussa. Hyrrä ohjaa tuen hakijaa ja helpottaa hakemista siirryttäessä uudelle ohjelmakau- delle. Hyrrässä hakija voi myös seurata hakemuksensa käsittelyn etenemistä.

Päätöksenteko alkaa syksyllä

Maatilojen investointi- ja aloitustukien päätöksenteko alkaa arvion mukaan elokuussa ja yritys- ja hanke- tukien päätöksenteko myöhemmin syksyllä. Maatilojen investointituilla rahoitettavaa investointia ei saa aloittaa ennen päätöstä. Yritys- ja hanketuilla rahoitettavan hankkeen voi aloittaa omalla riskillä, kun ha- kemus on tullut vireille.

Lisätietoja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuista saa ELY-keskuksista ja Leader-ryh- mistä sekä Maaseutuviraston verkkosivuilta http://www.mavi.fi. Hyväksytty maaseutuohjelma on osoit- teessa http://www.maaseutu.fi.
Maaseutuviraston nyt tekemä aikataulu on arvio, ja sen toteutumiseen vaikuttaa säädösten ja toimeen- panon valmistelun eteneminen. Maaseutuvirasto tarkentaa aikataulua, kun lait ja asetukset on annettu. Kylien hankkeet haetaan edelleenkin pääsääntöisesti paikallisilta Leader-ryhmiltä, joiden toiminta kattaa koko maakunnan. Ryhmät ovat ennestään tuttuja, mutta muutamia alueellisia muutoksia on tullut tälle ohjelmakaudelle, lisäksi Pomoottori ry lopetti toimintansa tähän kauteen. Pirkanmaan osalta Leader-ryh- mät toimivat seuraavalla aluejaolla:

 •   Pirkan Helmi ry, Akaa, Pälkäne, Valkeakoski ja Urjala http://www.pirkanhelmi.fi
 •   Joutsenten Reitti ry, Punkalaidun, Sastamala (mukaan luettuna Suodenniemi ja Kiikoinen) ja Hämeenkyrö http://www.joutsentenreitti.fi
 •   Kantri ry, Tampere, Pirkkala, Nokia, Ylöjärvi (mukaan luettuna Kuru), Kangasala, Orivesi, Lempäälä ja Vesilahti http://www.kantriry.fi
 •   Aktiivinen Pohjois-Satakunta, Ikaalinen, Parkano ja Kihniö http://www.aktiivinen.fi
 •   Poko ry, Juupajoki, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Virrat http://www.pokory.fiMikäli tarvetta ilmenee, niin myös minä voin auttaa hankkeen alkuvaiheen suunnittelussa.Pirkanmaan Vuoden kyläOn taas aika lähteä etsimään uutta Pirkanmaan Vuoden kylää 2015, Maaseudun tiennäyttäjää ja Vuoden maaseutuhenkilöä. Kilpailuun saa kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Tarvitsemme ainoastaan perustelun siitä miksi, ja ilmoittajan nimen. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä työryhmä (edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Pinsiöstä) valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylällä kylätoimintaa tekevä yhdistys saa palkinnoksi 800 €. Voit- tajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä kilpailuun. Kylä voi olla maalla tai kaupun- gissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, sekä kylän kehittämisessä huomioi- daan kaikki ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuo- den kylät Lantula, Rautajärvi ja Pinsiö, niitä ei voi ehdottaa.

Samoin kerro kuka ansaitsisi Maaseudun tiennäyttäjäpalkinnon?

eli etsimme kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Nämä henkilöt ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.
Tai kuka voisi mielestäsi olla Vuoden maaseutuhenkilö?
Tässä sarjassa ei niinkään haeta pitkää uraa maaseudun parissa, vaan henkilöä, joka on saavuttanut erin- omaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämis- työssä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon. Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innova- tiivisuutta.

Anna siis äänesi kuulua, minkä Pirkanmaalaisen kylän kuuluisi olla Vuoden kylä 2015, tai ketä henkilöitä haluaisit palkittavaksi. Kerro se minulle 9.3. mennessä.

marja.vehnamaa@pirkankylat.fi, p. 040 4849360, Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö.

Tulen mielelläni vierailemaan tilaisuuksissanne ja kokouksissanne, vaikka ihan muutenkin vaan. Minuun voi myös ottaa yhteyttä kaikissa kylätoimintaan liittyvissä asioissa koski se sitten esimerkiksi kyläsuunni- telman tekemistä tai päivittämistä, tapahtuman järjestämistä, yhdistysasioita, koulutusta, hankesuun- nittelua tai jotain ihan muuta. Te päätätte minun työni sisällön!

Laitan tiedotteita myös sähköpostilla ajankohtaisista asioista, mikäli yhdistyksenne ei niitä saa, niin päi- vittäkää tietonne minulle. Meidät löydät myös facebookista.

Meidät löydät myös facebookista.

Terveisin

Kyläluuta Marja

Tämä on Pirkanmaa kyläasiamiehen ja maakunnallisten kylien yhteenliittymän Pirkan Kylät ry:n tiedote pirkanmaalaisille kylä- ja asukasyhteisöille ja –toimijoille. Jos ette jatkossa halua viestejä tai yhdistyk- senne yhteyshenkilö/ tietonne ovat muuttuneet, ilmoittaisitteko siitä kyläasiamiehelle p. 040 4849360 tai s-posti marja.vehnamaa@pirkankylat.fi

Yhteystiedot:

Pirkan kylät ry Heiskankuja 1 39100 Hämeenkyrö http://www.pirkankylat.fi

Kyläasiamies
Marja Vehnämaa
p. 040 4849360 marja.vehnamaa@pirkankylat.fi

Pirkan kylät ry:n puheenjohtaja
Anne Mastomäki
p. 0503214047 anne.mastomaki@pirkankylat.fi

———————————————————————————————————-

Kynttiläkruunukansientisajanjoulu

Pohjois-Kurun Joulu 2014 on ilmestynyt 60 -sivuisena monivärijulkaisuna Taistelijan talo-palveluyhdistyksen julkaisemana, graafinen suunnittelu ja taitto on Julia Riitjoen. Joululehti sisältää katsauksen tapahtumarikkaaseen vuoteen 2014 runsaan valokuva-aineiston kera. Aurejärven kirkon 90-vuotisjuhla oli alkukevään suurtapahtuma. Paljon kuvia on myös yleisömenestykseltään aivan huikeista Koop Arposen bändin kesä-ja joulukonserteista. Kaikkiaan lehdessä on raportoitu valokuvin Pohjois-Kurun yleisötapahtumista, joita oli runsaat 30. Artikkelikirjoittajia lehdessä on mm. FM Marjo Heikkilä,Paikannimet ja historia sekä teorioita Aurejärven etymologiasta. Hän pitää paikallishistoriapäivän Itä-Aureessa jälleen 13.6.2015.- Ulla Kota-aho ja Eeva Kota-aho kirjoittivat ”Kasteentodistus Kuruun 1882”, Ilmari Kosonen ”Aurejärve on Kuikkajärvi”. Puistonjohtaja Tuula Peltonen kirjoittaa Seitsemisen kansallispuiston Joulusta, Minna Plihtari Aurejärven Pelimannien 20-vuotistaipaleesta, kappalainen Leena Jalkanen ” Ei sanoin, mutta teoin”. Lisäksi lehdessä on Aurejärven kesämökkiläisten Tellervo Schraderin ja Paula & Pentti Kovasen kirjoitukset sekä Itä-Aureen amerikanserkun, Minnesotassa asuvan Dan Reedin kirjoitus ”Maailman toiselta laidalta”. Pohjois-Kurun tulevaisuutta luotsaa joululehdessä varsin hauskalla tavalla Tampereen Seudun Tyävenopiston apulaisrehtori Päivi Varjosalo artikkelissaan ”Luovuuden mittasuhteet ja pienuuden etiikka.Kylä elää ideoista”. Entiseen tapaan lehti sisältää joulunajan tapahtumakalenterin lisäksi myös vuoden 2015 tapahtumien aikatauluja jo pitkälle kesään, samoin tietoa Pohjois-Kurun alkutalven työväenopiston kursseista, joista uusin on Luoteen käsityökahvila. Pohjois-Kurun vanhoja valokuvia on poimittu joululehteen inspiraatioksi jatkaa kuvien keräystä ja tallentamista facebookiin kaikkien katsottavaksi ja tunnistettavaksi. Jospa joku tunnistaisi pariskunnan tämän vuoden joulujulkaisun takakannessa? Lehteä voi tilata yhdistykseltä postitse 10€/kpl+postikulut 2€ , taistelijantalo@gmail.com tai sihteeriltä puh. 050 365 7230- Myös Kurun kirjastosta ja Itä-Aureen JussiMatista lehteä saatavana kympin kappale. Lehden myyntitulot tulevat Taistelijan talo-palveluyhdistykselle, joka toimii Kallionkylän, Riuttasten, Luoteen, Itä-Aureen ja Länsi-Aureen alueella kylien kaikinpuoliseksi kehittämiseksi.

joulukorttiaure

VUONNA 2015

Tampereen seudun työväenopiston sivuilta löydät lisätietoja Pohjois-Kurussa alkavista opintopiireistä http://www.tampere.fi/tyovaenopisto/

Järjestyksenvalvojan peruskurssi Kurussa, Kurun Yhtenäiskoulu, tavallinen luokka la 9.00-16.15 Kurssinvetäjä Osmo Laitila

Kurssimaksu 80,00 € 17.1.2015-21.2.2015, 32 t

17.1., 24.1., 21.2. Kurun yhtenäiskoulu, 14.2. Kurun urheilutalo Toteutetaan Sisäasiainministeriön 15.12.2009 vahvistaman koulutusaineiston ja sen toteuttamisohjeen mukaan. Kurssilla on läsnäolovelvoite. Koulutuksen ja sen lopussa pidettävän kirjallisen kokeen hyväksyttävästi suorittanut 18-vuotias voi anoa poliisilaitokselta järjestyksenvalvojakorttia, joka on voimassa koko maassa. Eri rikokset ja rikkomukset voivat heikentää mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi järjestyksenvalvo- jaksi. Epäselvässä tapauksessa asiaa voi tiedustella kotipaikkakunnan poliisilaitokselta.

Ilmoittautuminen alkaa: 2.1.2015 13:30:00 Järj. Työväenopisto

Käsityökahvila alkaa Luoteen entisellä koululla, Tampereen työväenopiston järjestämänä. Itä-Aureentie 2, lauantaisin 17. 1 – 28.3. Lisätietoja Luoteen koululta Tarja Riskilä puh. 040 585 5843 , katso opiston ohjelmasta https://www.opistopalvelut.fi/tampere/course.asp?tietuenro=16758

ATK-työpaja, aloittelijoille ja pidemmälle ehtineille, kts. linkistä lisäinfoa https://www.opistopalvelut.fi/tampere/course.asp?tietuenro=16886

Harmonikkapiiri Itä-Aureen JussiMatissa, ilmoittaudu opistoon https://www.opistopalvelut.fi/tampere/course.asp?tietuenro=16348

Pianonsoitto lapsille ja nuorille, lisäinfoa https://www.opistopalvelut.fi/tampere/course.asp?tietuenro=16350

Opiston ohjelma jaettu koteihin 20.12.2014 niille, joilla ei mainostenjakokieltoa. Ohjelmassa lisäinfoa ja ilmoittautumisohjeet. Järj.

http://www.tampere.fi/tyovaenopisto/

Kurun palvelubussin aikataulut julkaistu

Click to access kurun_pali_aikataulu.pdf

Tiedote 1/2014

Pohjois-Kurun kylien toimenpideohjelma vuosille 2014-2017 hyväksyttiin vuosikokouksessa 14.3.2014 klo 18 JussiMatissa

Pohjois-Kurun kyläsuunnitelma ja lähiturvallisuusuunnitelma on laadittu konkreettisen toimenpideohjelman muotoon, jonka Taistelijan talo-palveluyhdistyksen vuosikokous käsitteli perjantaina 14.3. 2014  klo 18 JussiMatissa. Suunnitelma hyväksyttiin eräin pienin tarkistuksin.

Kyläsuunnitelmaa päivitetään vähintään vuosittain yhdistyksen toimesta. Pohjois-Kurun kylien asukkaat voivat osallistua kyläsuunnitteluun esimerkiksi tulemalla yhdistyksen kokouksiin tai antamalla palautetta sähköpostilla taistelijantalo(at)gmail.com tai henkilökohtaisesti yhdistyksen hallituksen jäsenille, joita ovat maaliskuun vuosikokouksessa valitut Anttila Reino ( varajäsen Raimo Jokela) ,  Järvelä Jouni ( Reijo Lahdenperä) , Kivimäki Kaija puheenjohtaja,  Kovanen Hannu ( varajäsen Pentti Kovanen), Antero Marja-aho ( varajäsen Atso Kalliojärvi)  ja  Kovanen Pauli ( Paula Kovanen).

Kyläsuunnitelma  2014-2017

Toimenpideohjelma ja lähiturvallisuussuunnitelma

Sisällysluettelo………………………………………………………………1

Tausta…………………………………………………………………………..2

TOIMENPIDEOHJELMA……………………………………………………3

1 Tiedottaminen…………………………………………………3

2 Atk-kurssit kylissä…………………………………………..3

3 Yhteistyö………………………………………………………..4

4 Kokoontumistilat…………………………………………….4

5 Uimaranta………………………………………………………5

6 Ympäristö, maisemanhoitosuunnitelmat……………6

7 Uudisrakentaminen…………………………………………6

8 Valokuva-ja tarina-arkisto, paikalliskartta…………7

9 Tieverkosto…………………………………………………….8

10 Kylätyöntekijä……………………………………………….8

LÄHITURVALLISUUSSUUNNITELMA…………………………….9-12

Tausta

Kyläsuunnitelma on konkreettinen toimenpideohjelma, joka palvelee seuraavien vuosien kehitystyötä yleisellä tasolla olevaan tavoitesuunnitelmaa paremmin. Lähiturvallisuussuunnitelma sisältyy kyläsuunnitelmaan erillisenä kappaleena lopussa. Sekä toimenpideohjelmaa että lähiturvallisuusuunnitelmaa päivitetään vuosittain.

Kyläsuunnitelma kattaa Pohjois-Kurun kylien alueen, josta tuli Kurun kunnan osana Ylöjärven kaupungin aluetta vuoden 2009 alusta. – Kun kaupungin asukasluku on yli 30 000, niin pienet Pohjois-Kurun kylät ovat vain alle 2% koko väestöstä. Pohjois-Kurun kylien kauimmainen asutus on yli 90 km kaupungin keskustasta, joten etäisyydet kylien ja kaupungin keskustan välillä todella pitkät. Alueen  on harvaan asuttua, metsä- ja järvimaisemaa.  Aluetta kutsutaankin joissain asiakirjoissa erämaamaiseksi alueeksi ja sitä verrataan Lapin olosuhteisiin. Väkeä on vähän ja julkiset palvelut ovat alueelta kadonneet.

Pohjois-Kurun kylissa asuu vakinaisesti vajaat 500 ihmistä. Vapaa-ajankiinteistöjä on runsaat 550. Lisäksi alueelle ulottuu turistikohteenakin merkittävä Metsähallituksen Seitsemisen kansallispuisto, jossa käy kymmeniä tuhansia vierailijoita vuosittain.

Pohjois-Kurun kyliä ovat Itä-Aure ( 144 as), Länsi-Aure ( 78 as), Riuttanen

( 93 as) ja Luode ( 98) . Asukaslukutilasto on vuodelta 2011 eikä se sisällä Kallion kylän tietoja erikseen; Kallion kylä rajoittuu Riuttaskylään ja usein mainitaan erillisenä kylänä Pohjois-Kurun kylien joukossa.

Vapaa-ajan asuntoja oli vuoden 2011 tilaston mukaan Pohjois-Kurun kylissä yhteensä 567 kpl eli enemmän kuin kanta-asukkaita.

Kun jokaisessa vapaa-ajan asunnossa on usein asukkaita enemmän kuin yksi, niin asukasluku alueella kasvaa moninkertaiseksi kesäaikana. – Yhä useampi vapaa-ajan asukas viettää aikaa vapaa-ajanasunnolla myös muulloin kuin kesäaikana, koska vapaa-ajan asuntojen varustetaso on noussut. Alueella ole ongelmia saada rakennuslupia vapaa-ajan asutukselle toisin kuin vakinaisille asuinrakennuksille.

Toimenpideohjelma kylien kehittämiseksi

1

Tiedottaminen

Kylien tiedottamista jatketaan jatkossakin hankkeessa perustetuilla www.pohjoiskuru.fi sivustolla hanketta hallinnoineen Taistelijan talo-palveluyhdistyksen toimesta vapaaehtoisen kyläsihteerin avulla, samoin facebook-ryhmä. Samoin Kurun Lehden muistilistalla tiedotetaan säännönmukaisesti. Uutisia ja tiedotteita yritetään saada julkaistavaksi myös oman alueen Kurun Lehden lisäksi alueella ilmestyvissä Ylöjärven Uutisissa, Ylä-Satakunnassa ja Aamulehdessä sekä paikallisradioissa.

Yhdistyksen julkinen facebook-ryhmä on osoittautunut yllättävän tehokkaaksi tiedonvälittäjäksi, koska sitä seuraa viikottain noin 200 ihmistä, joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta kiinnostuneita sosiaalisen median käyttäjiä, aktiivisia seuraajia on runsaasti.

Kyliin talkoilla hankkeen aikana rakennettuja ilmoitustauluja käytetään aktiivisesti eri vapaaehtoistoimijoiden huolehtiessa seinäilmoituksista ilmoitustauluille. Ne ovat keskeisillä paikoilla ns. Kyläroskisten luona, jossa kaikki käyvät.

Pohjois-Kurun Joulu-julkaisua kootaan vuosittain kyläisten yhteistyönä niin kauan, kuin vapaaehtoisia lehtityöntekijöitä löytyy ja sitä halutaan. Lehti julkaistaan myös  yhdistyksen kotisivuilla.

2

Atk-taitojen kursseja kylissä

Kylillä järjestetään joko työväenopiston tai yhdistysten toimesta kursseja, joilla opetellaan atk-taitoja alkeista lähtien. Facebook, sähköpostin käyttö, kuvien skannaus ja tallennus ovat olleet kyläläisten tarvelistalla. Atk-kurssit järjestetään JussiMatin tiloissa, jossa on kaupungin kirjaston pieni siirtokirjakokoelma ja yleinen nettipiste asukkaiden vapaassa käytössä.

3

Yhteistyö

Kylien keskinäinen yhteistyö ja yhteistyö kaupungin, seurakunnan ja muiden sidoryhmien kanssa

Kylät ovat päättäneet toimia yhteistyössä jatkossa hankkeen jälkeenkin  mm. seuraavin tavoin kulloistenkin resurssien mukaan:

3.1.Yhteiset kylien  joulujuhlat, potkukelkkojen kokoontumisajot, kyläkirppisuunnistukset, kirkkokonsertit, pihakonsertit kesällä ja pelimannien kevätsoitot .

3.2 Paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen  kanssa yhteistyötä tehdään mm. Iso-Mustajärven urheilijoiden ja Pohjois-Kurun metsästysseuran sekä Aurejärven kalastuskunnan kanssa erilaisten tapahtumien järjestämisessä .

3.3 Seurakunnan kanssa järjestetään yhteistoimin mm. Aurejärven kirkon 90-vuotisjuhla, rakennetaan kirkon tiehaaraan maamerkki-ilmoitustaulu kirkon katon vanhoista paanuista kellotapulin mallin mukaan, järjestetään yhteistyössä kesä-ja joulukonsertteja kirkossa

3.4

Kaupungin asukaslautakunnan infotilaisuuksiin osallistutaan ja osallistutaan Ylöjärven kylien yhteisiin tapaamisiin, tehdään kulttuuritoimen ja Ylöjärven yrityspalvelun kanssa yhteistyötä mm. vapaa-ajan asukkaiden kesäkirjeen toimittamisen yhteydessä.

3.5

Alueen yritysyhteistyötä tehdään mm. päivittämällä alueen palveluista

laadittua palveluhakemistoa yhdistyksen kotisivuilla ja tarjoamalla kesän tapahtumissa yrityksille mahdollisuutta tulla myymään tuotteitaan, mm. sesonkiaikaan mansikoita paikan päälle sinne, minne ihmiset kokoontuvat.

3.6     Yhteistyötä Metsähallituksen Seitsemisen kansallispuiston ja luontokeskuksen kanssa tiivistetään laatimalla erityinen yhteistyösuunnitelma siitä,  miten puisto voisi käyttää kylien palveluja nykyistä paremmin ja miten kylät voisivat hyötyä puistosta, sekä paikalliset asukkaat, vapaa-ajan asukkaat että ohikulkevat matkailijat.

4

Kokoontumistilat

Kyläläisten kokoontumistilana  käytetään  jatkossakin mm. JussiMatin tiloja, joita hankkeen aikanakin on käytetty kyläläisten tapaamisiin.  – Hankkeessa selvitettiin Aureen Seurahuone Oy:n omistaman metsätilan omistussuhteita eri yhdistysten ja yksityisten kesken ja päädyttiin siihen, että metsätila luovutetaan Pohjois-Kurun Metsästäjien omistuksessa olevan Salosen metsästysmajan  kehittämiseksi kaikkien kyläläisten kokoontumistilaksi saniteettitiloineen. Saloselle edistetään sisäwc:n rakentamista sekä esteetöntä sisäänkäyntiä.

Luoteessa olevaa metsästyseurojen omistamaa Honkalinnaa  ja Riuttasen vanhaa koulua on myös voitu käyttää kyläläisten  kokoontumisiin sekä Parkanon puolella olevaa Auramoa sekä Seitsemisen luontokeskusta.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka pyritään saamaan aikaan erillisen kehittämisprojektin toimesta. Kyläläisten yhteistyö vaatii sellaista toimitilaa, joka olisi aina lämmin ja jossa olisi peruskalustus ja keittiövarustus. Kyläläisten harrastukset ja keskinäinen yhteydenpito ovat tärkeitä viihtyvyystekijöitä, mikä on hankkeessa korostunut. Kohtaamispaikka vahvistaisi ihmisetn yhteenkuuluvuutta ja kylien yhteistöllisyyttä ja kyläidentiteettiä. Kehittämisprojektilla pyritään samaan kylien yhteistoiminnalle vetäjä, joka huolehtisi tiedotuksesta,  myös alueen äänen esille tuomisesta kaupungille päin ja olisi yhteistyökumppanina eri toimijoille. Pelkän talkootyön varassa ilman minkäänlaisia toimintaresursseja on vaikeuksia toimia vireästi ja kehittää kyliä. – Välttämättömiä kohtauspaikalla ovat nettipiste ja kirjaston sivupiste, jota palvelut kaupunki on tähän mennessä alueelle kustantanut.

5

Uimaranta

Suolahden uimarannan maisemointia jatketaan tulevina vuosina pitämällä säännöllisesti maisemanhoitotalkoita, joita hankkeessakin toteutettiin. Uimarannan varustamista palveluilla vähitellen jatketaan ja kehitetään muiden yhdistysten kanssa erilaisia tapahtumia, kuten Aurejärven kirkkovenesoudut. Uimarannan siisteydestä huolehditaan talkoilla.  Uimarannalla on veneenlaskupaikka, mikä mahdollistaa esim. soutukilpailujen tai retkisoutujen järjestämisen

Ylöjärven kaupunki on mukana Pirkanmaan vesistömatkailun kehittämissuunnitelmassa, josta toivotaan vetoapua niin järvi-

kuin jokimatkailun sekä melonta- ja soutuharrastuksen lisäämiseksi Pohjois-Kurunkin alueella. Pyritään löytämään vesistömatkailusta innostuneita yrittäjiä, jotka voisivat myydä palvelujaan matkailijoille.

6

Ympäristö, kylien maisemanhoitosuunnitelmat ja niiden toteutus

Pohjois-Kurun maisemanhoitosuunnitelman laatimista jatketaan. Alueen maisema on murroksessa, koska  tienvarret ja pellot metsittyvät ja  pusikoituminen estää mm. jokien, lampien , järvien ja koskien näkymisen. Hankkeen aikana pidetty maisemanhoitokurssi ja maisemanhoitosuunnitelman tekeminen eräisiin kohteisiin aktivoi ja herätti kyläläisiä jatkossa kehittämään uusia maisemanhoitohankkeita, joihin haetaan uudesta leaderohjelmasta toteuttamisresursseja. Maisemanhoito on kylissä vuodesta toiseen jatkuvaa työtä.

7

Uudisrakentaminen

Valtavasti aikaa ja kyläläisten energiaa hankkeen aikana vaati kaupungin rakennuslupaviranomaislta  ilmaantunut  uudisomakotitalojen rakentamisen estäminen, jota yritettiin torjua niin alueellisiin kuin valtakunnallisiin vaikuttajiin ja päättäjiin vetoamalla.

Jatkossa yritetään laatia kevyt ”kyläkaavaksi” kutsuttu maankäytön suunnitelma, missä alueella sopivat omakotitalojen  rakennuspaikat kartoitettaisiin kyläläisten toimesta. Oma ”kyläkaava” yritetään sitten saada osaksi kaupungin omaa maankäyttösuunnitelmaa. – Vapaa-ajanasutuksella ei ole mitään ongelmia saada rakennuslupia.

Yhdistys taistelee jatkossakin uudisrakentamiskieltoa vastaan, mikäli tarvetta on. Uusien asukkaiden saamista vaikeuttaa kohtuuttomasti se,  jos uusien rakennusten rakennusluvat harvaan asutulle alueelle ovat ” alla” tai niiden saanti kokonaan estetään. Tämä on myös paluumuuttajien ongelma.  Koko Pohjois-Kuru on harvaan asuttua hajarakentamisaluetta, koskei tiiviitä ryhmäkyliä ole koskaan alueella ollut. – Yhdistys pyrkii myös edesauttamaan sitä, että vapaa-ajanasukkaat saisivat muuttaa rakennuksensa poikkeusluvilla ympärivuotiseen käyttöön, kuten niistä monet ennenaikaan ovatkin olleet.

Edunvalvontaa harjoitetaan yhdessä muiden kylien ja Suomen Kylätoiminnan kanssa, jotta uudisrakentamiskieltouhka harvaan asutuilta alueilta saadaan pysyvästi eliminoiduksi.

Uusia asukkaita yritetään saada mm. etätyöntekijöistä ja sellaisista henkilöistä, joille on mahdollista harjoittaa omaa yritystoimintaa alueelta käsin.

8

Valokuva-ja tarina-arkisto sekä ”vanhan” paikalliskartan painatus

Kotiseututyö, alueen sähköinen valokuva-ja tarina-arkisto  sekä vanhan nimistön mukaisen paikalliskartan painaminen

Kyläläiset kokoavat alueen vanhoista valokuvista Pohjois-Kurun sähköisen kuva-arkiston, johon liitetään myös tarinoita. Keruuseen ja tallentamiseen haetaan avustusta seuraavalta ohjelmakaudelta mm. leadertoimintaryhmästä sekä Pirkanmaan  taidetoimikunnalta ja eri säätiöiltä. – Valokuva-ja tarina-arkiston kuntoonsaamisen jälkeen aloitetaan alueen historiikin laatiminen erillisenä projektina käytettävissä olevien resurssien mukaan.

Paikallisen historian ei haluta unohtuvan poismuuttaneiden tai ajan rajan taa  siirtyneiden ihmisten mukana. Paikallisilla tarinoilla on aina uudet  kuuntelijansa. Tarinat ovat osa jatkuvasti uudistuvaa paikallisidentiteettiä. Kyläläisten tavoitteena on vahvistaa valokuvien ja tarinoiden tallentamisella kyläyhteisöjä ja tehdä niiden kulttuurihistoriasta kylien yksi menestystekijä.  Perinteen keruussa on mukana myös alueelta viime vuosisadan alussa voimakkaasti Pohjois-Amerikkaan suuntautuneen muuttoliike. Pohjois-Kurusta Amerikkaan lähteneiden siirtolaisten jälkeläiset kirjoittavat myös sukujensa muistelmia ja keräävät muisti-ja valokuvatietoa Pohjois-Kurun kylistä.

Myös kylien juhlia voidaan jatkossa suunnitella vanhaa perinnetietoa hyväksi käyttäen ja siirtää perinteitä näin uusille sukupolville. Myös kesäasukkaat ovat olleet hyvin kiinnostuneita alueen historiasta.

Hankkeen aikana sähköiseen muotoon saatu vanha paikalliskartta kotisivuille tulisi saada myös painotuotteeksi. Kartta-aineisto sisältää vanhoja teiden, polkujen ja paikkojen nimiä tarinoineen. Kartta työstetään  niin paikallisten kuin matkailijoidenkin käyttöön painotuotteeksi, jota voisi myös Kurun koulu käyttää opetuksessa.

9

Tieverkosto

Toimitetaan ehdotuksia kaupungille ja valtiolle, jotta alueen tiestöä ei saa päästää rapistumaan ja että eri vuodenaikoina kunnossapitoon on satsattava. Koska alueella asukkaitten on pärjättävä omillaan, niin tiestön kunto on oltava sellainen, että alueelta on turvallisesti päästävä kaikkina aikoina niin yksityisautoilla kuin takseillakin kulkemaan.

Yhdistys reagoi säännönmukaisesti teiden opastuksissa ja kunnossapidossa oleviin puutteisiin viranomaisille.

10

Kylätyöntekijä toimenpiteiden toteuttajaksi

Kyläsuunnitelman toimenpiteiden toteuttamista varten tarvitaan kylätyöntekijä vapaaehtoistyön koordinoijaksi sekä kylien yhteistyön vetäjäksi.

Kylätyöntekijä huolehtii yhteistyössä kyläläisten kanssa kyläsuunnitelman toimenpiteiden hankkeistuksesta ja rahoitushauista, sekä vastaa hankehallinnoinnista. Hän myös aktivoi kaikenikäisiä mukaan kyläyhteisöjen kehittämistyöhön ja helpottaa kylien vuorovaikutusta julkishallinnon kanssa.

Kylätyöntekijän avulla voisi edistyä myös lähidemokratia kuntaan päin, asukkaiden osallistaminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen laajassa mitassa.

Kyläsuunnitelman toimenpiteiden toteuttamisen ohella kyläläisten omaehtoinen kyläsuunnittelu kestävän kehityksen takaamiseksi kylissä tulisi kylätyöntekijän avulla jatkuvaksi prosessiksi, luontevaksi kyläläisiä yhdistäväksi toimintatavaksi.

LÄHITURVALLISUUSSUUNNITELMA

Kylän lähiturvallisuussunnitelman laatimista käsiteltiin kyläläisten tapahtumissa ja erityisiä turvallisuuspäiviä järjestämällä sekä talvella että kesällä. Päädyttiin laatimaan kyläsuunnitelman osaksi yksinkertainen toimenpidesuunnitelma lähiturvallisuuden parantamiseksi alueella.

Lähiturvallisuussuunnitelma käsittää Pohjois-Kurun kylissä sisäiseen turvallisuuteen liityvät toimet :

Kylien turvallisuuspäivät jatkuviksi kesällä ja talvella.

Yhdistys pitää säännöllisesti kaupungin aluepelastuslaitoksen Kurun toimipisteen, Kurun VPK:n  sekä poliisin kanssa kanssa turvallisuuspäiviä, joissa

1.Harjoitellaan sammutinten käyttöä vaaratilanteissa, myös lapset mukana

2 . Huolletaan asukkaitten ja mökkiläisten sammuttimia

3.Pidetään tietoiskuja kodin paloturvallisuudesta ja jaetaan infomateriaalia, tarroja turvallisuuspäivissä, aktivoidaan ihmisiä kiinnostumaan omasta ja oman alueen turvallisuusuunnittelusta, kerrotaan tapaturmien ennaltaehkäisyn keinoista

4. Kehotetaan asukkaita pitämään sähkökatkojen ja muiden erikoisolosuhteiden varalta aina kotona riittävät kuivamuonakotivarastot, pattereita riittäväsi radioihin ym.laitteisiin.

5. Paloautot esittelevät kalustoaan kyläläisille

6. Poliisi pitää luentoja ja tietoiskuja liikenneturvallisuudesta ja kuinka toimitaan erilaisissa onnettomuustilanteissa, mm. auton syttyessä palamaan

7. Kotien ensiapuvarustuksesta ja kotiapteekista jaetaan tietoa

8. Aktivoidaan asukkaita osallistumaan hätäensiapukursseille

9.Aktivoidaan asukkaita pitämään huolta yhteisön kääntyneiden ja kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevien asukkaiden turvallisuudesta

10. Valistetaan yhteisöä siitä, miten lapsille ja nuorille taataan kylissä turvallinen kasvuympäristö

11. Suunnitellaan viranomaisten ja järjestöjen turvallisuusyhteistyön muotoja, välitetään kylien toivomuksia viranomaisille turvallisuuden parantamiseksi.

Poikkeusoloihin varautuminen kyläläisten toimesta

Sähkökatkoihin ja poikkeustiloihin (mm. myrskytuhot) varaudutaan mm. niin, että varmistetaan aggregaattien saatavuus etenkin eniten tarvitsijoille, joilta ne mahdollisesti vielä puuttuvat.

Metsäpalojen varalta ja ylipäänsä tulipalojen varalta kootaan paikallisista vapaaehtoisista lista yhteystietoineen viranomaisten avuksi.

Yksin asuvien vanhusten turvallisuudesta  huolehditaan yhdistyksen vapaaehtoisten toimesta pitkittyneiden sähkökatkojen ja muiden poikkeusolojen aikana.

Sähkökatkojen vikoja esim. myrskyjen jälkeen yritetään löytää paikallisten toimesta  sähkölaitosten henkilöstön apuna, jotta vikapaikkoja tiedettäisiin jo etukäteen korjaajien tullessa paikalle.

Kännyköiden linkkimastojen  ”lataaminen” generaattorilla varmistetaan, etteivät kännykät mene mykiksi sähkökatkojen ja myrskytuhojen takia.

Paloturvallisuusvarusteet kuntoon koteihin.

Yritetään varustaa asuinrakennukset ja toimitilat asianmukaisilla varusteilla, sammuttimet, sammutinpeitteet, palovaroittimet.

Teiden turvallisuus

Kylien yksityisteiden turvallisuudesta huolehtivat tiekunnat ja yksityishenkilöt. Tielaitokselle toimitetaan yleisistä teistä yhdistyksen toimesta tietoa hiekoittamattomista ja auraamattomista, lanaamattomista teistä ja näiden kunnossapitotoimien laadusta, jotta turvallinen maantieliikenne varmistuu. Teiden kunnossapito on kylien alueella tullut huonommaksi, joten asukkaiden omasta toimesta tapahtuva teiden kunnon valvonta ja raportointi vaatii entistä enemmän aktiivisuutta.

Osoitetiedot ja koordinaatit asuinrakennuksille

Yhdistys kehottaa kyläläisiä hankkimaan hätäkuljetuksia varten asuinrakennuksiensa koordinaatit ja huolehtimaan osoitekylteistä, jotta hätäkuljetukset voidaan hoitaa tehokkaasti. Alueella on paljon nimeämättömiä ns. Metsäautoteitä, joiden kyltitystä myös yritetään parantaa.

Kadonneiden etsintä

Yhdistys kerää vapaaehtoisten listan yhteystietoineen, mikä on viranomaisten käytössä maastoetsintöjen varalta.

Petovaroitukset

Karhujen ja susien tullessa lähelle asutusta toimii puskaradio ja facebook , jotta vaaratilanteita ei pääse syntymään. Alueen väestö on suurimmalta osalta tottunut petoeläimiin alueella ja pääsääntöisesti osaa varautua niihin.

Uimarannan turvallisuus

Yhdistys pitää huolta, että uimarannalla on aina pelastusrengas ja köyttä, vaikka uimaranta onkin epävirallinen, valvomaton uimaranta.

Ongelmajätteet

Ongelmajätekeräyksestä tiedotetaan erikseen , jotta asukkaat tietävät tuoda ongelmajätteensä keräyspäivinä paikalle.

Hätänumerot ja ensiapuapisteiden päivystyspaikat, turvakorttien jakelu

Pohjois-Kurun www-sivustolla olevaa palveluhakemistoa päivitetään myös hätänumeroiden ja ensiapupisteiden osalta jatkuvasti. Kesäasukkaille ja paikallisille menevässä kesäkirjeessä jaetaan vuosittain kaikille ns. Turvallisuuskortti, johon on koottu kaikki alueen tärkeät hätä- ja ensiapunumerot osoitetietoineen.

Kokoontumis-ja juhlatilat

– turvallisuussuunnitelmat ja pelastusuunnitelmat pidetään ajan tasalla.

Järjestysmieskoulutukseen aktivoidaan kyläläisiä osallistumaan.

Kylien mittakaavassa suurempiin  yleisötapahtumiin järjestetään aina kylien vapaaehtoisten avulla liikenteen ja parkkeerauksen ohjaus vaaratilanteiden välttämiseksi.

Ympäristöuhkia tarkkaillaan ja tarvittaessa ryhdytään toimenpiteisiin. Vesistöjen saastuminen on mahdollista ympäristövahinkojen sattuessa Aurejärven rannoilla, samoin muiden vesistöjen. Valistustyötä on tehtävä mm. pakkasnesteiden yms. aineiden käytössä ympäristövahinkojen estämiseksi.

Romuauto-ja romuakkuvarastot ovat alueella potentiaalisia ympäristöuhkia. Ajoneuvo-onnettomuuksista aiheutuvat ympäristövahingot hoituvat viranomaisten toimesta.

Paikallislehtiin ja kylätiedotteisiin kootaan aika ajoin tietoiskuja turvallisuusasioista, jotta asukkaiden valveutuneisuus turvallisuusasioissa ylläpidetään. Myös yhdistyksen kotisivuilla ja facebookissa pidetään esillä alueen turvallisuutta ja sen eteen tehtävää jatkuvaa työtä, koska turvallisuus ei synny itsestään.

Kaikille kyläläisille avoimia tapahtumia pidetään myös turvallisuuden kehittämisen takia, jotta ihmiset oppivat tuntemaan toisensa, myös uudet vapaa-ajan asukkaat tulevat tietämään, mistä hakea apua hätätilanteissa.

Turvallisuuden tunne lisää yhteisön hyvinvointia. – Kyläläisten yhteistoiminta, kylätapahtumat ja kaikki yhteisöllinen kanssakäyminen on ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä kylätasolla.

Kylien osoitekarttoja pidetään saatavilla  mm. kyläläisten kokoontumistilassa.

Yritetään saada yhteistyötä aikaan kaupungin ja valtion viranomaisten kanssa  kanssa, jotta kylien lähiturvallisuussuunnittelu olisi jatkossa kiinteä osa kaupungin ja yhteiskunnan omaa turvallisuusuunnittelua.

Yhdistyksen ja alueen asukkaitten kytkeminen mukaan alueen turvallisuustyöhön on tavoitteena, koska vapaaehtoisista on hyötyä viranomaisille esim. kadonneiden etsinnässä sekä onnettomuus-ja kriisitilanteiden ennaltaehkäisyssä ja ensihuollon toimenpiteissä.

Yhteistyö viranomaisten ja kylien välillä edellyttää säännöllistä vuoropuhelua, jotta voidaan verkostoitua kaikkien niiden kesken, jotka tekevät alueella turvallisuustyötä ja jotta kyläläisillä on selkeät toimintaohjeet erityistilanteissa.

Alueen kylissä järjestetään koulutusta asukkaille paikallisesta turvallisuustyöstä yhdessä viranomaisten ja turvallisuusalan järjestöjen kanssa. Pohjois-Kurun harvaan asutun alueen ongelma on pitkät matkat hoitopaikkoihin. Pitäisi ratkaista, miten voisi saada tavanomaista nopeampaa apua ensihoitoa edellyttävissä tilanteissa ja lisätä asukkaiden selviytymismahdollisuuksia esimerkiksi sydänpysähdystilanteissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: