Pohjois-Kurun kylät

Itä-Aure, Länsi-Aure, Luode, Riuttanen, Kallionkylä

Myytävää

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2019 julkaisua myynnissä JussiMatissa, hinta 15 euroa, yhdistyksen jäsenille 12euroa. Vuonna 2019 julkaistiin myös värityskirja VÄRITÄ POHJOIS-KURU SEKÄ KUVAVUOSKALENTERI 2020

 

Uutta vuodelle 2019,

yhdistyksen hyväksi myytävä yllä olevassa kuvassa näkyvä A3-kokoinen kuvakalenteri nimi-ja liputuspäivineen on kirjapainossa.  Hinta 12€ yhdistyksen jäsenille, muille 15€. Varaa omasi JussiMatista tai sähköpostilla taistelijantalo@gmail.com tai Annelta puh. 050 365 7230. Yhdistykseltä on tulossa myös uusi joulukortti ja pohjoiskurulaisista maisemista postikortteja. Jouluksi ilmestyy tänäkin vuonna kotiseutujulkaisu, Pohjois-Kuru 2018.

Uusia Adresseja myytävänä yhdistyksen hyväksi

Taistelijan talo -palveluyhdistys on viimeisten viiden vuoden aikana tuottanut suru-adresseja, joissa on käytetty kyläläisten lahjoittamia valokuvia.
Uusia adresseja uusine kansineen on nyt myytävänä. Niissä on Elina ja Julia Riitijoen valokuvia Pohjois-Kurun ja Aurejärven maisemista. Adressien välilehdet voi valita tekstillä tai ilman tekstiä.
 

Adressien hinta on 12€, yhdistyksen jäsenille 10€.

Adresseja voi ostaa JussiMatista, Itä-Aureentie 1060, 34550 Itä-Aure

tai tilata postitse puh. 040 537 0290 tai taistelijantalo@gmail.com
Mainitkaa tilauksessanne adressien numero ja kappalemäärä.

 

 

 

 

KOTISEUTUMME POHJOIS-KURU 2016 ilmestyi 25.11.2016 hinta 10€. Saatavana JussiMatista tai tilaa postitse taistelijantalo@gmail.com tai puh. 050 365 7230  Tutustu julkaisuun verkossa https://pohjoiskuru.files.wordpress.com/2015/01/kotiseutujulkaisu_2016_netti.pdf

kansikuva

Tietoa ja tarinaa vireästä Pohjois-Kurusta

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2016 ilmestyy jälleen marraskuun lopulla. Vireän alueen vuosijulkaisu on tälläkin kertaa mahtava lukupaketti ja mielenkiintoinen kuvateos, kokoajana Taistelijan talo-palveluyhdistyksen talkooporukka. – Siinä riittää virkistävää tutkittavaa koko loppuvuoden synkkään pimeyteen.

Vuosijulkaisu myydään hintaan 10 € ja painokulujen jälkeen loppuraha menee nytkin Pohjois-Kurun kylien yhteisen kyläyhdistyksen hyväksi. Kun tilaat julkaisun postin kautta, tee tilaus joko puhelimitse 050 365 7230 tai sähköpostilla osoitteesta taistelijantalo@gmail.com.
Taistelijan talo -palveluyhdistyksen kotiseutujulkaisuja on saatavana myös JussiMatin kaupasta (puhelin 040 537 0290) osoitteesta Itä-Aureentie 1060. Eräitä aikaisempiakin julkaisuja vielä saatavana. Osa on julkaistu myös verkossa pohjoiskuru.fi

Vuosijulkaisu on paksu tietopaketti. Sen ulkoasu on edustava ja valokuvat kiinnostavia, osin ihan taidetta. Opuksen jutuissa on vankkaa tietoa, sillä yhdistys on onnistunut saamaan kirjoittajiksi monen alan osaajia. Pohjois-Kurun vireys näkyy niin jutuissa kuin tapahtumien kuvissakin. Teos paljastaa myös kiinnostavan tapahtumakalenterin vuodelle 2017. Elämä ei ole hiipumaan päin Pohjois-Kurussa, kaikkea muuta.
Julkaisija: Taistelijan talo-palveluyhdistys ry
Graafinen suunnittelu ja taitto Julia Riitijoki
Kotiseutujulkaisun kansikuvan pohjana on käytetty Rami Marjamäen ottamaa ilmakuvaa Aurejärvestä ja sen ympäristöstä ( kts. liite)
Lisätietoja yhdistyksen sihteeriltä puh. 050 3657230 Anne-Maija Kivimäki

UUTUUS: Säänkestävä kangaskartta Aurejärvestä, 1:25 000 ja 1:20 000 , hinta 65 € yhdistyksen jäsenille 55€ , kiinteistöjaotus maanmittaushallitus 9.7.2016  Yhdistys myy karttaa JussiMatissa, Itä-Aureentie 1060.

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen tuottamia julkaisuja, suruadresseja, postikortteja sekä Pohjois-Kurun logolla varustettuja  t-paitoja ja  lippiksiä saatavana Kyläkauppa JussiMatista, Itä-Aureentie 1060, 34550 Itä-Aure, puh. 040 537 0290. (Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2015, Pohjois-Kurun Joulu 2014 -julkaisua vielä Pohjois-Kurun rippikuvakokoelma, Opas Pohjois-Kurun kulttuuriraiteille, Aurejärven Pelimannien 20-vuotishistoriikki) Julkaisujen hinta 10€/kpl, paitsi pelimannien historiikki 20€.

Kotiseutumme Pohjois-Kuru 2015 julkaisua ( 10€/kpl)  saatavana 28.11 lähtien, myös Pohjois-Kurun kylien yhteisissä pikkujouluissa Riuttasten vanhalla koululla  la 28.11. klo 18 alkaen, jos julkaisun painatus menee suunnitelmien mukaan.

joulu2015

Opas Pohjois-Kurun kylien kulttuuriraiteille 2015 ,  10€/ kpl

opas

Suruadressit

Taistelijan talo –palveluyhdistys on tuottanut suruadresseja paikallisten lahjoittamista omista valokuvista. Mukana kuva-aiheita mm. Pohjois-Kurun luonnosta ja Aurejärven kirkon ympäristöstä. Hinta on 12 euroa, yhdistyksen jäsenille 10 euroa.

adressikuvat Suruadresseja myyntitelineessä Kyläkauppa JussiMatissaadressit telineessä

Rippikuvakokoelma Pohjois-Kurusta. Yhdistys tuotti ”Rippikuvakokoelma Pohjois-Kurusta” -kirjasen Aurejärven kirkon 90-vuotisjuhlan kunniaksi ja sitä myydään yhdistyksen hyväksi 10€:n hintaan .

rippikuva

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen hyväksi myydään JussiMatissa ja 18.7.2015 Kuru-torilla uusia lippiksiä ja t-paitoja 15€/kpl, jäsenille 10€/kpl, uusinta

MAINOS

MAINOS-6

Kynttiläkruunukansi
Pohjois-Kurun Joulu 2014 on ilmestynyt 60 -sivuisena monivärijulkaisuna Taistelijan talo-palveluyhdistyksen julkaisemana, graafinen suunnittelu ja taitto on Julia Riitjoen.

Aurejärven kirkon kynttiläkruunu-kuvasta on yhdistys valmistanut myös joulukortin

joulukorttiaure

Joululehti sisältää katsauksen tapahtumarikkaaseen vuoteen 2014 runsaan valokuva-aineiston kera. Aurejärven kirkon 90-vuotisjuhla oli alkukevään suurtapahtuma. Paljon kuvia on myös yleisömenestykseltään aivan huikeista Koop Arposen bändin kesä-ja joulukonserteista. Kaikkiaan lehdessä on raportoitu valokuvin Pohjois-Kurun yleisötapahtumista, joita oli runsaat 30.

Artikkelikirjoittajia lehdessä on mm. FM Marjo Heikkilä,Paikannimet ja historia sekä teorioita Aurejärven etymologiasta. Hän pitää paikallishistoriapäivän Itä-Aureessa jälleen 13.6.2015.- Ulla Kota-aho ja Eeva Kota-aho kirjoittivat ”Kasteentodistus Kuruun 1882″, Ilmari Kosonen ”Aurejärve on Kuikkajärvi”. Puistonjohtaja Tuula Peltonen kirjoittaa Seitsemisen kansallispuiston Joulusta, Minna Plihtari Aurejärven Pelimannien 20-vuotistaipaleesta, kappalainen Leena Jalkanen ” Ei sanoin, mutta teoin”. Lisäksi lehdessä on Aurejärven kesämökkiläisten Tellervo Schraderin ja Paula & Pentti Kovasen kirjoitukset sekä Itä-Aureen amerikanserkun, Minnesotassa asuvan Dan Reedin kirjoitus ”Maailman toiselta laidalta”.

Pohjois-Kurun tulevaisuutta luotsaa joululehdessä varsin hauskalla tavalla Tampereen Seudun Tyävenopiston apulaisrehtori Päivi Varjosalo artikkelissaan ”Luovuuden mittasuhteet ja pienuuden etiikka.Kylä elää ideoista”.

Entiseen tapaan lehti sisältää joulunajan tapahtumakalenterin lisäksi myös vuoden 2015 tapahtumien aikatauluja jo pitkälle kesään, samoin tietoa Pohjois-Kurun alkutalven työväenopiston kursseista, joista uusin on Luoteen käsityökahvila.

Pohjois-Kurun vanhoja valokuvia on poimittu joululehteen inspiraatioksi jatkaa kuvien keräystä ja tallentamista facebookiin kaikkien katsottavaksi ja tunnistettavaksi. Jospa joku tunnistaisi pariskunnan tämän vuoden joulujulkaisun takakannessa?

Lehteä voi tilata yhdistykseltä postitse 10€/kpl+postikulut 2€ , taistelijantalo@gmail.com tai sihteeriltä puh. 050 365 7230- Myös Kurun kirjastosta ja Itä-Aureen JussiMatista lehteä saatavana kympin kappale. Lehden myyntitulot tulevat Taistelijan talo-palveluyhdistykselle, joka toimii Kallionkylän, Riuttasten, Luoteen, Itä-Aureen ja Länsi-Aureen alueella kylien kaikinpuoliseksi kehittämiseksi.

Postikortit

Taistelijan talo –palveluyhdistys on tuottanut postikortteja paikallisten lahjoittamista valokuvista. Mukana lukuisia kuva-aiheita mm. Riuttaisilta ja Itä-Aureesta. Hinta on 1,50 €/kpl, jäsenille 1 €/kpl.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: