Poikkeusolojen takia Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n kesän 2021 tapahtumat järjestetään mahdollisuuksien mukaan rajoitukset huomionottaen. 

Pohjois-Kurun kylien tarinoita – kotiseutukirjaa työstetään koko ajan, vaikkei Tampereen seudun työväenopiston kotiseutupiiri ole voinut vielä alkaa kevätkauden kokoontumis-rajoitusten takia. Tarkoitus on julkaista historiikki ennen joulua.

JussiMatissa sijaitsen Kurun kirjaston lainauspisteen kirjat on vaihdettu. Kirjoja on kaikenikäisille ja niitä voi lainata kaupan aukioloaikoina ma-pe 9-17, la 9-14 ja su 10-13.
JussiMatissa voit lukea yleisökoneelta verkossa kaikki sanoma- ja aikakauslehdet, jotka Kurun ja Ylöjärvenkin kirjastoissa eli koko valtakunnan lehdet.
JussiMatissa on myös yleisön nettipiste sekä kopiointi ja skannaus mahdollisuus. 

Tiedotamme tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta sitä mukaa, kun tiedämme enemmän tulevan toiminnan mahdollisuuksista kotisivuilla.  

www.pohjoiskuru.fi sekä Taistelijan talo-palveluyhdistyksen facebook-sivulla. Pohjois-Kurun kylien ja Ylöjärven 
kirjastojen ilmoitustauluilla sekä KurunLehdessä, Ylöjärven Uutisissa, Aamulehden menovinkeissä ja paikallisradiossa. 

HANKKEITA
1. Apteekin palvelupiste JussiMattiin. Kyläkaupoista on tarkoitus kehittää monipalvelu-keskuksia harvaan asutulle maaseudulle. 
2. Polttoainejakelun kylmäasema Itä-Aureen keskustaan yhdistyksen, öljy-yhtiön ja maaseudun kehittämishankkeen yhteistyönä.
3. Pohjois-Kurun kotiseutuhistoriikin tuotantokustannuksiin osallistuminen ja Kotiseutumme Pohjois-Kuru vuosijulkaisujen tuottaminen edellisvuosien tapaan.
4. Itä-Aureen hautausmaan muistomerkkien säilyttämistaistelua jatketaan. Yhdistyksen aloitteesta kerättiin adressi joka luovutettiin Ylöjärven seurakunnalle. 
5. Riitijoki ja Vanha Joki ennallistetaan vesiensuojeluhankkeena.
6. Pohjois-Kurun kyliä esitteleviä videoita tuotetaan edelleen alueen esittelemiseksi.
7. Mato-ongintakilpailu ja kalastustapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen vapaa-ajan kalastajien kanssa.
8. Potkukelkkojen kokoontumisajot järjestetään talvikautena mahdollisuuksien mukaan.
9. Paikallishistoriapäiviä ja kotiseuturetkiä järjestetään FM Marjo Heikkilän vetämänä.
10. Itä-Aureen vesipiste yritetään saada pidetyksi jatkossakin avoinna kaikkien käytössä.
11. Yhdistys on mukana vielä tämän vuoden yhteiskunnallista yrittäjyyttä maaseudulla edistävässä ViSEnet-projektissa. Projektin puitteissa järjestetään keskiviikkona 14.4.2021 klo 13-14 avoin kansallinen kylien tapaaminen verkossa, aiheena vapaa-ajan asumisen kehittämisestä kylissä.
Vapaa-ajan asukkaat ja mökkeilijät muodostavat merkittävän osan usean kunnan ja kylän asukkaista. Samalla he muodostavat myös merkittävän voimavaran kylälle ja sen kehittämiselle. Mutta miten vapaa-ajan asukkaita saisi mukaan osallistumaan kylän toimintaan? Mitä asioita vapaa-ajan asumisen kehittämisessä kannattaa ottaa huomioon? Entä mistä ja miten vapaa-ajan asumisen kehittäminen kannattaa aloittaa? Pyydä osallistumislinkki tilaisuuteen sähköpostiosoitteesta katja.rinne-koski@helsinki.fi
12. Yhdistys tekee ehdotuksia tuen saamiseksi hankkeisiinsa mm. Kuru-neuvostolle ja Kurun kesäasukkaiden neuvottelukunnalle.
13. Luontoretki Helvetinkolulle järjestetään Tellervo ja Heinz Schraderien vetämänä.
14. AVOIMET KYLÄT-päivä lauantaina 12.6.2021 toteutetaan digitaalisena verkossa. Suomen kylät järjestää kaikille avoimen koulutuksen 25.3.2021 klo 18-19
Koulutukseen voivat osallistua kaikki kiinnostuneet maksutta. Asiasta enemmänwww.suomenkylat.fi
15. Kyläkirppissuunnistus järjestetään kesällä 2021 mahdollisuuksien mukaan. 
16. Vanhojen valokuvien keräys jatkuu Pohjois-Kurun kuvia -facebookiin. Yhdistys vastaanottaa valokuvia uusista ja vanhoista tapahtumista eri kylistä, maisemista, rakennuksista ja ihmisistä yhdistyksen kuva-arkistoon. Valokuvia otetaan vastaan JussiMatissa tai skannattuna sähköpostiosoitteessa taistelijantalo@gmail.com.
Facebook Pohjois-Kurun kuvia on julkinen ja avautuu myös niille, jotka eivät itse ole rekisteröityneet facebookiin. Älkää hävittäkö vanhoja valokuvianne. Vaikette itse tunnistaisi-kaan valokuvissa olevia henkilöitä ja paikkoja, joku toinen voi tunnistaa. 

Taistelijan talo-palveluyhdistyksen hyväksi myytäviä tuotteita JussiMatissa:
T-paitoja Pohjois-Kurun logolla, myydään nyt alennuksella 10 euroa/kpl.
Suruadresseja hyvä valikoima. Kaikki adressikuvat Pohjois-Kurusta. Hinta 12 euroa/kpl, yhdistyksen jäsenet 10 euroa/kpl.
Postitilaukset taistelijantalo@gmail.com tai puh. 0503657230 Anne. (postimaksu lisätään hintaan).
Kirjoja euron kpl. Yhdistys on saanut suuren määrän luettuja kirjoja lahjoituksena. 

LIITY Taistelijan talo-palveluyhdistys ry:n JÄSENEKSI!
Maksamalla kyläyhdistyksen henkilöjäsenmaksun 10€, yritys/yhteisöjäsenmaksun 50€ tai ainaisjäsenmaksun 150€ yhdistyksen tilille Kurun Osuuspankki tilinro FI1551900520034710 VIITE 1009 tai JussiMatissa. 
Voit myös antaa yhdistykselle haluamasi suuruisen kannatusmaksun. Yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia. 
Jäsenmaksu on voimassa seuraavaan vuosikokoukseen. Jäsenenä saat yhdistyksen tuotteita ja julkaisuja edullisemmin.

Yhteistyökumppaneita:
Kyläkauppa JussiMatti, Taksi Kivimäki, Yhteinen Aurejärvemme ry., Pirkan Kylät ry., Kantri ry., Ylöjärven kaupunki, Ylöjärven seurakunta, Kurun kappeliseurakunta, Seitsemisen kansallispuisto ja Iso-Mustajärven Urheilijat ry.

Kotisivu Pohjois-Kurun kylät www.pohjoiskuru.fi / Facebook ”Taistelijan talo-palveluyhdistys ry.” / ”Pohjois-Kurun kuvia” facebook

Hyvää kevään jatkoa ja hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!
Taistelijan talo-palveluyhdistys ry. Paula Kovanen vpj.