Yhteinen Aurejärvemme-yhdistys on rekisteröity 27.5.2016.

Yhteinen Aurejärvemme-infotilaisuuteen Seitsemisen luontokeskuksessa osallistui la 28.5.2016 noin 80 henkeä. Kuva Juhani Latoniemi, Kurun luontokuva

Aurejärvihankkeen valmistelutiulaisuus Seitsemisen luontokeskuksessa
Aurejärvihankkeen valmistelutiulaisuus Seitsemisen luontokeskuksessa

Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen tiedote 1/2016

Hyvä Aurejärven ranta-asukas ja hyvä rantakiinteistön omistaja

Yhteinen Aurejärvemme -yhdistys kutsuu Sinua jäseneksi.
Tervetuloa lauantaina 28.5.2016 klo 12 Seitsemisen luontokeskukseen info-ja keskustelutilaisuuteen Yhteinen Aurejärvi-hankkeesta.

Yhteinen Aurejärvemme -yhdistyksen yleinen kokous pidetään heti tämän jälkeen samassa paikassa. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat.

Tilaisuudessa on mukana mm. DI Jaakko Koppinen Multialta ja hän kertoo Pelastakaa reittivedet ry:n toiminnasta, johon voi tutustua myös kotisivuilta http://www.reittivedet.fi

Aurejärven vesistön tulevaisuudesta ollaan alueella kovin huolestuneita mm. turpeennoston takia/ VAPO Oy:n uusi ympäristölupa-anomus Talasnevalle. Pirkanmaan maakuntakaava 2040- nykytyövaiheessa esitetään lisää uusia alueita turpeennostoon, mikä vaarantaisi nimenomaan Aurejärven alueen vesistöjä.

Parkanon Aureen kyläseura ry ja Taistelijan talo-palveluyhdistys ry, joka on Pohjois-Kurun kylien kyläyhdistys, ovat kokoontuneet Yhteinen Aurejärvi-hankkeen merkeissä viime syksystä lähtien. 12.5.2016 perustettiin uusi ”Yhteinen Aurejärvemme”-niminen yhdistys, joka on parhaillaan rekisteröitävänä. Sääntöihin voitte tutustua http://www.pohjoiskuru.fi sivuilla tai tästä linkistä. Yhteinen Aurejärvemme ryn säännöt Tämä uusi vesienhoitoyhdistys toimii tulevaisuudessa rahoituksen hakijana ja hallinnoijana vesiensuojelu- ja kunnostushankkeissa sekä Aurejärven edunvalvojana ja ”äänitorvena” esim. Pirkanmaan maakuntakaavan valmistelussa.

Taistelijan talo-palveluyhdistys ry haki viime syksynä Pirkanmaan ely-keskukselta avustusta Yhteinen Aurejärvemme-hankkeeseen, jossa tehdään Aurejärven valuma-alueen vesien nykytilasta kokonaisselvitys ja vesienhoitosuunnitelma mahdollisine kunnostustoimenpide-ehdotuksineen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 20 000 €, josta saamme noin 40 % avustusta ely-keskukselta, jos saamme omarahoituksena kokoon 60 % eli 12 000 €. Tätä omarahoitusosuutta on anottu useilta säätiöiltä ja kunnilta sekä eräiltä osakaskunnilta. Kaikkia rahoituspäätöksiä ei ole vielä saatu. Lukuisat yksityiset henkilöt ovat oma-aloitteisesti ilmaisseet jo tähän mennessä halunsa osallistua Yhteinen Aurejärvemme -hankkeen omarahoitusosuuteen.

Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen yleisessä kokouksessa 28.5.2016 keskustellaan säännöistä ja yhdistyksen järjestäytymisestä sekä käsitellään sääntöjen mukaisia vuosikokousasioita. Pelkkä läsnäolonne kokouksessa osoittaa tukea ja kannatusta hankkeelle. Ei tarvitse olla huolissaan, että tulisi vasten tahtoa valituksi yhdistyksen erilaisia tehtäviä hoitamaan. Vapaaehtoisia ehdokkaita on jo nyt ilmaantunut yhdistyksen hallitukseen ja sihteeriksi. Tavoitteena on, että jokaisesta kiinteistöstä liittyisi ainakin yksi henkilö jäseneksi tai kannatusjäseneksi uuteen yhdistykseen. Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen liittymismaksuksi tälle vuodelle olemme kaavailleet 60 € / henkilö. Liittymismaksuilla turvattaisiin hankkeen toteuttamisen ehtona oleva ely-keskuksen vaatima omarahoitusosuus.

Marja-Liisa Herrala Aureskoskelta, Yhteinen Aurejärvi-hankkeen alkuunpanijana on luvannut toimia yhdistyksen tilinhoitajana, kunnes rahastonhoitaja on nimetty. Voitte liittyä uuden yhdistyksen jäseneksi kokouksessa 28.5.2016 ja maksaa siellä jäsenmaksun käteiselllä tai Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen pankkitilille Parkanon OP, FI30 5327 0520 0701 16 (merkitkää lisätietoihin Yhteinen Aurejärvemme). Jäseneksi voi liittyä myös etukäteen sähköpostitse maikki.herrala@gmail.com tai puh. 050 577 1013. Ilmoitathan em. osoitteeseen samalla yhteystietosi yhdistyksen jäsenrekisteriä varten ja haluatko liittyä yhdistyksen sähköposti- tai kirjepostilistalle.

Tätä kutsua voi mieluusti levittää. Kaikki kiinnostuneet ovat tilaisuuteen tervetulleita!
Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen perustajien ja Yhteinen Aurejärvemme-hankkeen puolesta

Marja-Liisa Herrala
puh. 050 577 1013 maikki.herrala@gmail.com.

Anne-Maija Kivimäki
puh. 050 365 7230 annemaijakivimaki@gmail.com

PS. Tilaisuuden kahvit ja ruokailut omalla kustannuksellanne, varmistakaa halutessanne tilauksenne etukäteen: yhteystiedot ravintola@seitsemisenportti.fi puh: 040 2190310 tai 03 4766104.
Ajankohtaistapahtumat Seitsemisissä http://www.luontoon.fi/seitsemisenluontokeskus/ajankohtaista Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi) Puhelin: 0206 39 5270 sähköposti: seitseminen (at) metsa.fi

______________________________________________________________

Tervetuloa Yhteinen Aurejärvemme -yhdistyksen jäseneksi!

La 28.5. 2016 klo 12-15 Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksessa kaikille avoin info-ja keskustelutilaisuus Yhteinen Aurejärvemme-hankkeesta. Mukana mm. DI Jaakko Koppinen Multialta, Pelastetaan reittivedet ry:stä.

Luennon ja keskustelun jälkeen  pidetään Yhteinen Aurejärvemme-yhdistyksen yleinen kokous. Parhaillaan tämä uusi yhdistys on rekisteröitävänä. Lisätietoja yhdistyksestä 28.5.2016 yleisessä yhdistyksen kokouksessa, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisätietoja saa myös taistelijantalo@gmail.com  tai puh. 050 365 7230. Säännöistä keskustellaan 28.5.2016  kokouksessa, jolloin valitaan yhdistykselle hallitus ja toimihenkilöt hoitamaan yhdistyksen järjestäytymistä.

Yhdistykselle on avattu pankkitili Yhteinen-Aurejärvemme-Parkanon Osuuspankissa, tilinumero on FI30 5327 0520 0701 16  Tilinhoitajana on Marja-Liisa Herrala . Kirjoita lisätietoihin ”Yhteinen Aurejärvemme” maksaessasi yhdistykselle jäsen-, liittymis-tai kannatusmaksuja. Säännöt aukeavat oheisesta linkistä klikkaamalla.

 https://pohjoiskuru.files.wordpress.com/2016/04/yhteinen-aurejc3a4rvemme-ryn-sc3a4c3a4nnc3b6t.pdf